Prøv Procycling Pluss idag

MANGLER LITT PÅ DE BESTE: Vincenzo Nibali merker at han ikke har eksplosiviteten han trenger for å følge de beste i bakkene. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– De drikker cola, spiser popcorn og kritiserer folk på sosiale medier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.07.19 12:07

Del på    

Nibali er lite fornøyd med kritikken av hans Tour de France-innsats.

(procycling.no): Sammenlagtambisjonene til Vincenzo Nibali ble begravd relativt raskt i Tour de France. De første fem etappene gikk greit, og med en god lagtempo var Nibali kun 16 sekunder bak Geraint Thomas før den sjette etappen. Men på La Planche des Belles Filles tapte han 51 sekunder til Team INEOS-kapteinen. Der gikk tydeligvis luften ut av sammenlagtbalongen.

På etappe åtte og ni tapte Bahrain Merida-kapteinen nesten syv minutter til sammen.

Nibali sin trener Paolo Slongo hintet om at det dreide seg mer om en mental resignasjon fra haien enn at fysikken ikke nådde opp. Da våknet kritikerne fra hjemlandet på sosiale medier. Nibali svarte direkte til en som mente syklisten skulle gravd dypere fordi folk ikke gir opp på den måten i det virkelige liv.

– Det er ikke min forklaring, og jeg tror ikke jeg trenger å gi en. Jeg gjør jobben min og sporten min så godt jeg kan fordi jeg elsker det. Om jeg må slippe så er det fordi jeg ikke klarte å holde følge, lød svaret fra Nibali.

Søndag gikk italieneren lenger i å svare sine kritikere.

– De ser touren på TV, de drikker cola, spiser popcorn og kritiserer folk på sosiale medier. Jeg kan forstå at tifosien alltid vil se spektakulær kjøring fra oss. Men jeg håper de kan forstå at det ikke alltid er så lett. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men når beina sier nei så kan du ikke gjøre noe med det, sier Nibali til blant annet Cyclingnews og Gazzetta.

– Vi har gode øyeblikk når vi vinner, men det er ofte vanskelige stunder også. Jeg har lært meg å akseptere begge deler. Når vi lider så tror viser vi vår menneskelige side.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ANDREPLASS: Vincenzo Nibali var solid gjennom Giro d’Italia men klarte ikke tukte Richard Carapaz. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Giroen sitter i beina

Etter andreplassen i Giro d’Italia var turen til Tour de France litt mer opportunistisk fra Nibali. Med Froome og Dumoulin sitt fravær så Bahrain Merida-rytteren kanskje en mulighet. Men med drømmen om den andre gule trøya i hans karriere lagt på is. Nibali merker giroen i beina.

– Nivået er veldig høyt her i Tour de France så du må være 100 prosent. Ryttere som Thibaut Pinot har sin formtopp nå etter en rolig start på sesongen. Jeg er ikke på mitt beste, men er litt midt på treet. Jeg har utholdenheten men mangler eksplosiviteten i stigningene til å gjøre store angrep.

I fjor prøvde både Froome og Dumoulin seg på Giro/Tour-dobbelen. Det endte med seier i Italia og tredjeplass i Frankrike på Froome, mens Dumoulin endte som nest best i begge ritt. Men i fjor var det mer tid mellom rittene.

– Å kjøre Giro/Tour-dobbelen er veldig vanskelig. Alt avhenger av hvordan du henter deg inn og dine muskeltyper. Men jeg har alltid slitt med det. Det er derfor jeg aldri sa jeg skulle satse på sammendraget i Tour de France i år. Det er bedre å satse på giroen og vueltaen i samme sesong, som resultatene mine har vist.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DEN FORRIGE: Det er over et år siden Vincenzo Nibali vant et sykkelritt. Det var dog en av hans største seirer da han gikk til topps i Milano-Sanremo. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Lang seierstørke

I det som trolig blir hans siste sesong i Bahrain Merida føler Nibali presset til å prestere. Både fans og lag forventer mer av ham, selv når han ikke er på sitt beste.

Men før Nibali trolig reiser til Trek-Segafredo håper han å sykle inn noen seirer til for hans nåværende lag. Det begynner å bli lenge siden den forrige som kom i Milano-Sanremo i fjor.

– Å vinne en etappe ville være bra. Formen min er ikke dårlig, men jeg mangler eksplosiviteten for de harde og korte stigningene. Det er et tegn på at utmattelsen fra Giro d’Italia fotsatt er der. Jeg er ikke dårlig, men jeg mangler det som utgjør forskjellen mellom seier og tap, konstaterer Nibali.

34-åringen regner med at han er nødt til å tape mer tid i sammendraget før han får friheten til å jakte etappeseirer. Før mandagens tiende etappe er Nibali nummer 30 i sammendraget, 8:56 bak Julian Alaphilippe.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse