Prøv Procycling Pluss idag

GÅR FOR GULL: Filip Eidsheims første eventyr med det nyoppstartede Team Fixit.no finner sted i Polen. Der skal 23-åringen ta gull under bane-NM. (Foto: Espen J. Lee, procycling.no)

Drar til bane-NM for å ta gull

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.01.14 17:18

Del på    

– Overvekten skal gi meg ekstra trøkk, sier dobbelt norgesmester Filip Eidsheim.

Team Fixit.nos Filip Eidsheim sesongåpner inne i velodromen denne sesongen. 10-12. januar deltar han i norgesmesterskapet i banesykling som avholdes i Polen.

Eidsheim kan se tilbake på en uproblematisk treningsperiode i vinter, og inntar BZG Arena i Warszawa med mål om ta gull. Dette er første gang siden 2009 at den spurtsterke 23-åringen deltar i NM. Da gikk han helt til topps både på 1000 og 4000 meter.

– Treningen i vinter har gått veldig bra. Jeg hadde tre, fire uker uten noen organisert trening. Etter det har jeg verken hatt skader eller sykdom og sluppet unna altfor mye trening på rulle. Det har vært ni grader i nesten hele vinter. Alt har gått etter planen, sier Eidsheim til procycling.no under en treningstur hjemme i Bergen.

Deltakelsen i NM betyr at Eidsheim ikke drar til Geilo sammen med sine lagkamerater på det ferske bergenslaget, Team Fixit.no. Det er gått flere år siden han praktiserte banesykling. Likevel fristet den raske parketten i Polen langt mer enn våt snø i høyfjellet.

– Dette er første gang jeg er med ned til Polen. De spurte om jeg hadde lyst og jeg sa ja. Jeg liker svært godt å kjøre på bane. 2009 er sist gang jeg syklet. Det var oppe i Stjørdal. Men den banen er helt elendig. Man får skikkelig kast på sykkelen når man kjører. Derfor har jeg holdt meg unna, men nå foregår det heldigvis på en skikkelig bane, sier Eidsheim – som på vei ned til Polen får følge av Frode Jarle Jacobsen, sportsdirektør i Team Fixit.no.

Fikk tips fra lagkamerat
Eidsheim har pekt ut Anders Oddli fra Ottestad IL som sin tøffeste konkurrent. Heldigvis har Team Fixit.no-rytteren fått med seg noen gode tips fra sin nye lagkamerat, Krisztián Lovassy. Den ungarske 25-åringen har konkurrert på banen siden han var 10 år gammel.

Men en mild vinter har lokket Eidsheim ut på landeveien. Den nye banesykkelen fra Look har derfor fått godt med hvile. NM blir også hans første mesterskap på en slik sykkel.

– Målet mitt er å vinne. Men jeg er jo litt usikker på hvordan formen er akkurat nå. Jeg har heller aldri syklet ritt med banesykkel før. Dessuten jeg hater å kjøre på rulle. Så jeg har ikke brukt den så mye, sier Eidsheim og ler.

Har beholdt vinter-kiloene
Norge er ikke velsignet med en innendørs velodrom. I Bergen har kravet om en velodrom eksistert i over 40 år, ifølge Hordaland Cyklekrets. Forberedelsene har derfor ikke vært altfor spesifikke, men bergenseren tror likevel han kan slå godt i fra seg.

– Det er ikke så mye man kan gjøre. Jeg har kjørt litt kortere drag under intervalløktene for å trene opp den eksplosive styrken. Det er egentlig oppladningen jeg har hatt.

– Og de ekstra kiloene fra i vinter er borte?

– Ideen var å spare på overvekten til bane-NM – for å få litt ekstra trøkk. Så den holder jeg på litt ennå, smiler Eidsheim.

Tagget med: , ,

Les også disse