BERGEN CK VANT: Hele fem FixIT.no-ryttere på podiet i Trondheim. Foto: Knut Andreas Lone/procycling.no

Lagtempo-gull til Bergen CK

Erik Rustad Markussen
Tips meg
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 20.06.17 22:01

Del på    

Tøffe forhold skapte spenning under årets lagtempo-NM

TRONDHEIM (procycling.no): Det ble dramatikk på lagtempoen under Norgesmesterskapet i Trøndelag, da Marius Blålid (Team FixIT.no) veltet i det hans lag Sandefjord SK passerte målstreken ved Åsheim skole på Heimdal.

Som følge av velten ble Blålid fraktet til sykehus i ambulanse. Og dessverre for Sandefjord-rytteren og hans to lagkamerater holdt ikke innsatsen til NM-gull.

Som dagens sist startende feide Bergen CK inn til en noe overraskende seier på den 63 kilometer lange lagtempoen på Byneset rett utenfor Trondheim.

– Det er helt ubeskrivelig. Etter i fjor, når vi litt overraskende tok sølv, da satte vi et klart mål for 2017 at da skulle vi ta gull, forteller Bergen-rytteren Bjørnar Øverland til procycling.no etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SUSER INN TIL SEIER: Bergen CK, anført av brødrene Øverland, inn til overlegent NM-gull. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no)

Sølvet gikk til Lillehammer CKs andrelag, med Erik Resell, Hans Kristian Rudland og Iver Skaarseth på laget.

Blålid, som hadde med seg FixIt.no-kompisene Ken Levi Eikeland og Jon Breivold, karret seg inn til en bronsemedalje.

Bergen CK

For Bergen CK syklet Øverland-brødrene Erik (19) og Bjørnar (21) sammen med Kristoffer Madsen (21). Sistnevnte bror Bjørnar og Kristoffer Madsen sykler begge for FixIt.no.

Etter at storfavorittene i Lillehammer CK ikke stilte til start, åpnet konkurransen seg betraktelig, noe først og fremst Bergen-trioen utnyttet til det fulle.

Samtidig røper Øverland at det er langt fra tilfeldig at bergenserne stakk av med seieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I EKSTASE: Bjørnar Vevatne Øverland intervjues etter målgang og pratet som en foss i gledesrusen. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no

– Vi var gjennom løypen igår. Vi visste hvordan den var, hvor blir de kritiske punktene, hvor må vi klare å kjøre bra sammen, hvor må vi ta lange føringer, hvor må vi ta korte føringer, hva er Erik sine styrker opp mot mine, hvordan utfyller vi hverandre? Sånn la vi planen i går, forteller 21 år gamle Øverland videre.

Det så lenge ut til å bli jevnt mellom Bergen CK, Lillehammer CK 2 og Blålids Sandefjord SK. Til slutt vant bergenserne likevel overbevisende med over minuttet.

Innsatsen til syklistene fra Bergen og Sandefjord sørget for at hele 5 av 9 ryttere på pallen stammer fra det norske kontinentallaget Team FixIt.no.

Tøff tempoløype

10 kjølige plussgrader, våte veger og laber bris fra vest sørget for at dagens 63 kilometer lange lagtempo ble en påkjenning for rytterne.

Åsheim skole på Heimdal var start og mål for dagens konkurranse.

Rundløypen på Byneset vest for Trondheim var ventet å bli hard. Med kun tre mann per lag er det sparsomt med hvile. Vinden gjorde også sitt for at deler av strekningen ble særlig utfordrende.

Forhåndsfavorittene

Tidligere i uken pekte de fleste på fjorårsvinner Lillehammer CK som den store favoritten, med Joker Icopal-trioen Anders Skaarseth (22), Rasmus Fossum Tiller (20) og Tobias Foss (20) på laget.

Da det ble klart at laget likevel ikke stilte til start, åpnet konkurransen seg betraktelig.

Sandefjord SKs lag, bestående av de tre FixIt.no-rytterne Jon Breivold (22), Ken-Levi Eikeland (21) og Marius Blålid (24), ble raskt trukket frem som favoritter til å vinne.

Det var også vanskelig å se bort fra Kristiansand CK, med U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen (21) og de to Sparebanken Sør-rytterne Andreas Erland (24) og Herman Dahl (23) på laget.

Det samme gjaldt Bergen CK, med Øverland-brødrene Erik og Bjørnar og Kristoffer Madsen.

Totalt 20 klubber var påmeldt den 63 kilometer lange prøvelsen på Byneset. 16 lag stilte til start.

Slik gikk det til

I ruskeværet banket Sandefjord-laget til med tiden 1.29.11 fra et tidlig startnummer, og tok en soleklar ledelse i mål. Over målstreken gikk Marius Blålid i bakken, og måtte faktes til sykehus.

For FixIt-trioen var det dermed bare å smøre seg med tålmodighet, og vente i spenning på de mulige utfordrerne.

Og de måtte vente lenge. Først som siste startende, over en time etter Sandefjord SK, la Bergen CK i veg på den værharde ruta rundt Byneset.

På passering etter 10 km var det dødt løp mellom de to klubbene. Derfra begynte maskineriet til bergenserne å kverne.

Hele vegen til mål økte de jevnt og trutt, og etter 63 kilometers sykling var avstanden blitt betraktelig større til Sandefjord SK, som også måtte se seg slått av Lillehammer CKs andrelag.

Bergen CK vant til slutt med over minuttet, og kunne slippe jubelen løs etter målpassering på Heimdal.

Resultater:

1. Bergen CK
2. Lillehammer CK 2 (+01.10)
3. Sandefjord SK (+01.23)
4. Kristiansand CK 2 (+02.21)
5. Ringerike SK 1 (+04.59)
6. Kristiansand CK 1 (+05.15)
7. Varanger Sportsklubb Sykkel (+05.34)
8. Lillehammer CK 3 (+06.11)
9. IK Hero 1 (+06.51)
10. Kristiansand CK 3 (+07.24)

Tagget med: , ,

Les også disse