Prøv Procycling Pluss idag

KURIØS UKE: Ødelagte og bortkomne sykler, og en krevende setepinne. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Kaotisk fellesstart for Jensen på reservesykkelen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.06.18 09:39

Del på    

Måtte ned i følgebilen to ganger og ble deretter jagende etter feltet.

SANDEFJORD (procycling.no): Etter topp ti-plassering i både Elfstedenronde (5) og Halle Ingooigem (8) i Belgia, hadde August Jensen vist at formen var brukbar i forkant av NM-fellesstarten i Sandefjord.

Men mellom målgang i Ingooigem tirsdag og målgang i Sandefjord søndag kveld, skulle en rekke kuriøse hendelser oppstå, som endte opp med å amputere rittet hans.

– Jeg ødela jo rittsykkelen min i Belgia, i siste rittet jeg syklet der nede, tirsdag. Med bare to timer til flyet gikk etter mål, så da ble det treningssykkelen min [som ble med til Sandefjord]. Den [De Rosa] Protos-sykkelen er kjent for å ha en setepinne som går litt opp og ned, så rittsyklene våre har en sånn klemme – men ikke treningssykkelen. Så to ganger gikk setepinnen ned og da måtte jeg ned i bilen. Og tredje gangen jeg var nede i bilen så punkterte jeg. Det var rett før alt sprengte, så det ble litt trøblete. I tillegg så mistet Brussel Airlines sykkelen min, så jeg var tre dager uten sykkel. Onsdag, torsdag og fredag. Så det var heller ikke optimalt, forteller han til procycling.no.

– Da jogget du eller?

– Hehe nei, men jeg måtte faktisk løpe til toget en gang og var stiv i to dager etterpå. Jeg måtte rett og slett satse på overskudd, for jeg hadde ikke sykkel i tre dager. Det var litt dumt, men beina var egentlig ganske bra, så hadde det ikke vært for den punkteringen så hadde jeg nok vært der fremme.

– Mange som satt på hjul

På den åttende av 13 runder i søndagens ritt tok det hele fyr. Først ga Andreas Leknessund gass, så fulgte Uno-X-lagkamerat Anders Skaarseth på, før Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff holdt trøkket oppe mot passering mål.

Eksplosjonen i hovedfeltet kom på et svært ubeleilig tidspunkt, med Jensen bak grunnet punkteringen. Bodøværingen skulle etter hvert klare å kjøre seg opp igjen til hovedfeltet, men det var ingen enkel reise.

– Det gikk jo to runder. Det var ganske mange grupper jeg måtte passere og det var lite kjørevilje i nesten hver gruppe jeg kom i. Veldig irriterende og jeg måtte gjøre mye jobb selv, så jeg var litt irritert på de som satt der. Det var mange som satt på hjul og som ikke hadde ryttere foran heller. Jeg kom meg opp til slutt, men da var egentlig mye av rittet allerede kjørt, for da hadde allerede de (gruppen som skulle holde helt til mål) støtet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

MAKTET IKKE Å LEVERE NOE TOPPRESULTAT: Sondre Holst Enger og August Jensen var blide etter målgang, til tross for at toppresultat uteble. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Det er litt Murphys lov

Når han kom seg opp til gruppen hvor Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen satt, møtte han ikke noe mer kjørevilje der.

– Jeg måtte prøve å hente meg inn igjen etter å ha kjørt ganske hardt i to runder, og prøvde å kjøre litt etter hvert, men det var for sent. Når vi stoppet helt opp så kom det vel en gruppe bakfra også. Litt av de samme rytterne som ikke gadd å kjøre når det enda var ritt, som begynte å støte når vi er seks minutter bak. Litt irritert på måten enkelte kjører på.

– Hvordan gikk samarbeidet med deg og Sondre i dag?

– Begge var litt uheldig. Sondre hadde også problemer, med kranken, så vi var litt frem og tilbake i følgebilen. Vi prøvde å være litt med på det som skjedde. Som sagt, hadde jeg ikke hatt den punkteringen så tror jeg at jeg hadde vært med der fremme når det gikk.

26-åringen forteller at han følte seg bra og ikke hadde noen problemer med å følge tempoet i Mokollveien, og at han satt «topp ti til fem hver runde».

– Når dere kommer her mot tolv Jokere og 14 Uno-X-ryttere, og Coop-alliansen med UAE, bør dere gjenværende proffene begynne å prate litt sammen og prøve å organisere dere litt bedre, eller er det bare sånn NM er? For det blir jo tøft for dere?

– Ja, vi skulle sikkert ha klart å samarbeidet litt bedre, men jeg tror Halvorsen slet mye med kramper og Sondre kjørte jo sitt ritt, med å støte og gå solo fra den gruppen, så det var vanskelig å få til så veldig mye egentlig. Med mindre uhell så hadde vi nok sittet bedre i det enn vi gjorde i dag. Det er litt Murphys lov, når du først knekker sykkelen og så mister flyselskapet sykkelen min i NM-uka. Så kommer jeg hit, og setet sklir ned to ganger og så punkterer jeg på verst tenkelig tidspunkt. Må bare ta det med et smil og tenke på at jeg ikke har tryna i dag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse