Prøv Procycling Pluss idag

STYGG VELT: Axel Domont skadet seg stygt på fjerde etappe av Tour de France. Uhellet preger ham fremdeles. Foto: Jeff Pachoud - Pool/Getty Images

Domont preges fremdeles av Tour-velten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.11.18 16:32

Del på    

Franskmannen sliter med tinnitus.

(procycling.no): Fire og en halv måned har passert siden Axel Domont veltet ut av Tour de France. På den fjerde etappen var Romain Bardet sin viktige hjelper uheldig. Domont veltet stygt, og å fortsette den franske Grand Tour var uaktuelt.

Da de første rapportene kom fryktet mange at 28-åringen hadde fått alvorlige hodeskader, og brudd på hodeskallen. Men noe brudd var det ikke for Domont, og snaue to måneder etter den grusomme velten var han tilbake i konkurranse.

Heldigvis kom han fra det uten alvorlige skader, men livet preges fortsatt av velten som skjedde 10. juli.

– Jeg har fortsatt tinnitus. Det summer permanent i mitt høyre øret, forteller Domont til L’Equipe.

– Det er mange som lever fint med det. Men det er litt tidlig som 28-åring. Det spiller ikke en stor rolle, men det er kjedelig. Det er en konsekvens av velten. Jeg klarte ikke stå oppreist, hadde brukket kjeven og hadde svekket hørsel i to måneder, utbroderer 28-åringen.

Han opplever dermed noe av det samme som Tom Boonen gjorde etter at belgieren veltet i Abu Dhabi Tour 2015. Klassikerlegenden fikk permanente skader på hørselen. Om Domont blir kvitt øresusen er usikkert.

– Jeg har fått høre at det kan forsvinne, men også at det kan være permanent.

Domont fikk også et meget skjevt brudd i kragebeinet, som var sjette gang han brakk et kragebein. Dog var det første gang høyre kragebein knakk.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse