Prøv Procycling Pluss idag

JAKTER NYE SPURTRESULTATER: Kristoffer Halvorsen har tatt sin første proffseier. I UAE Tour venter et lynraskt felt. Foto: Daniel Kalisz/Getty Images

Doffen vil utfordre spurteliten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.02.19 12:17

Del på    

Skyhøyt nivå venter på Sky-rytteren i UAE Tour.

(procycling.no): Kristoffer Halvorsen tok den etterlengtede første proffseieren på siste etappe av Herald Sun Tour.

Tre uker senere venter årets første WorldTour-ritt på sørlendingen, som håper å ta med seg godfølelsen fra det australske rittet.

– Jeg er klar. Det blir først å komme seg gjennom lagtempoen, skriver Halvorsen i en sms til procycling.no.

Med seg i Sky-rekkene følger et solid lagtempo-lag, som plasserer britene i outsider-sjiktet før søndagens 16 kilometer lange kamp mot klokka.  Lille Kenny Elissonde er med, sammen med Michal Golas, Salvatore Puccio og Pavel Sivakov.

Trolig blir Gianni Moscon og Michal Kwiatkowski Sky sine beste kort i sammendraget.

Men på de tre relativt flate dagene i seksdagersrittet håper Doffen å skinne.

– Formen er bra, så jeg håper å være oppe i toppen på spurtetappene.

Strålende spurtfelt

Med første proffseier bak seg, kan Halvorsen sykle UAE Tour med noe lavere skuldre. Men i spurtene blir det langt vanskeligere å kjempe i toppen enn det var i Herald Sun Tour. Startlisten er formidabel.

UAE Tour blir første gang i 2019 at de aller fleste av toppspurterne samles på samme sted.

Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) har allerede to triumfer så langt i år, og jakter flere i Emiratene. Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) får med seg Alexander Kristoff som opptrekker. UAE-duoen vet hvor viktig dette rittet er for laget.

Caleb Ewan (Lotto Soudal) er utvilsomt sulten på sin første UCI-seier i sitt nye lag, mens både Sam Bennett (Bora Hansgrohe) og Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) allerede har vunnet i år.

Mark Cavendish (Dimension Data) mener selv han ikke er ferdig som toppspurter. Briten får muligheten til å bevise det i UAE Tour.

Supplerer man med raske menn som Sacha Modolo (EF Education First), Max Walscheid (Team Sunweb), Jakub Mareczko (CCC) og Marc Sarreau så er det liten tvil om at det blir en solid kamp på de tre spurtetappene av seksdagersrittet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse