Prøv Procycling Pluss idag

GRÅTKVALT: Kristoffer "Doffen" Halvorsen har hard mot seg selv etter at han ble hektet av før den siste turen opp Laksebakken

GRÅTKVALT: Kristoffer "Doffen" Halvorsen har hard mot seg selv etter at han ble hektet av før den siste turen opp Laksebakken, og endte over seks minutter bak vinneren og den 37 mann store gruppa som til slutt kjempet om bronsen. FOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix

Doffen totalslaktet seg selv etter VM-miss

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.09.17 19:39

Del på    

– Det er helt ufattelig elendig, sier gråtkvalt 21-åring.

BERGEN (procycling.no): Med hardkjør fra blant annet Spania, Frankrike og Colombia klarte ikke Kristoffer Halvorsen å holde seg i posisjon foran den avgjørende passeringen opp Landåslien.

TV-kameraet fanget opp sørlendingen i selskap med Ole Forfang, etter at Oslo-gutten hadde trukket forfølgergruppa inn i første del av stigningen.

Da kampen om medaljene tilspisset seg, var Halvorsen sjanseløs til å følge etter.

– Jeg var bare ikke god nok på den runden. Det var svært skuffende å se at et så stort felt kommer til mål uten at jeg sitter der. Det er helt ufattelig elendig at jeg ikke greier å sitte der. Jeg føler jeg ga alt i hver runde helt til det sa stopp. På en måte kan man ikke greie så mye mer enn det, sier 21-åringen mens han stort sett kikker ned på skotrekkene sine.

Nådeløs Doffen

Norge var offensive i forkant av rittet, og tok også mye ansvar underveis.

Det endte til slutt med 10.-plass til Anders Skaarseth, og hele 37 ryttere satt i gruppa som kjempet om bronsemedaljen bak proffene Lennard Kämna (sølv) og Benoît Consnefroy (gull).

Den regjerende U23-verdensmesteren var nådeløs mot seg selv etter at han trillet i mål seks og et halvt minutt bak vinneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOK ANSVAR TIDLIG: Norge tok fronten da bruddet var i ferd med å få for stort ansvar. Det gjorde de også for å styre tempoet opp rundens hardeste motbakke. Men etter 9 av 10 runder var det likevel full stopp for Kristoffer Halvorsen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Hvordan er det å ta den litt langvarige og tunge runden for å forklare dette foran pressekorpset?

– Det er helt greit. Sykling handler om opp- og nedturer. Det blir ekstra skuffende når det er på hjemmebane og ting skal klaffe. Alt fra sykler til støtteapparatet har vært perfekt, og så klarer ikke vi å innfri. Det er ganske surt, sier han til procycling.no.

– Hvor skuffa er du nå?

– Nei, jeg har aldri vært så skuffa før. Jeg kommer til å bruke litt tid på å svelge den kamelen her, sier han.

– Det er store gutter som klasker til mot slutten

Landslagssjef Stig Kristiansen putter nok en beskyttende vinge rundt sørlendingen i kveld.

Samtidig innrømmer han at Norge som lag ikke var gode nok.

– Sølvvinner Kämna har vunnet en etappe i Aosta og vant lagtempogull for WorldTour på søndag. Det er noen store gutter som klasker til på slutten. De som kjører ifra oss siste gangen, er de sterkeste. Det er ikke rart at de holder unna, for de har allerede kjørt ifra de neste sterkeste. Det skal litt til at noen klarer å nøytralisere det, påpeker Kristiansen.

– Halvorsen er knallhard mot seg selv i etterkant, forstår du det?

– Både ja og nei. Vi har vært åpne om at dette kunne være i grenseland etter hvor hardt det ble kjørt. Sånn sett var det gunstig å ta kontroll i feltet selv, for da justerte vi tempoet ned i bakken. Det skortet ikke på hjelp, men på kreftene. Det ble hardt kjør. Doffen klarte bare å henge med i 9 av 10 runder. Da har ikke vi den spurteren som skulle dra hjem med en medalje, oppsummerer han.

På mesterskapets nest siste konkurransedag skal først de norske juniorene og deretter kvinner elite i aksjon. Dersom Norge fremdeles står uten medaljer når lørdagen er omme, blir det opp til Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff å redde stumpene for den norske VM-troppen.

– Vi hadde håpet på medaljer i dag. Det har vi sagt høyt og tydelig, sier landslagssjefen.

– Styrket i troen på at Edvald eller Alexander kan prestere i den løypa her?

– Helt klart. Det er i grenseland for Alexander, men mindre i grenseland enn det var for Doffen. Han har vunnet Flandern og Sanremo tidligere. Flandern er et av de aller hardeste endagsrittene med små bakker. Dette er samme kategori, men nok ikke like hardt som Flandern. Kan han vinne der, kan han også vinne her, mener Kristiansen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse