DOBLET OPP: Kristoffer Halvorsen ble norgesmester i gateritt for andre år på rad. FOTO: Magnus Drivenes/procycling.no

«Doffen» norgesmester for andre år på rad

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.06.17 20:59

Del på    

Vant sørlandsduell i Levanger.

LEVANGER (procycling.no): Som vanlig var også årets NM-Gateritt en underholdene affære, også da herrene avsluttet dagen med sitt ritt. Regn hadde gjort rundløypen våt og glatt, men det hindret ikke rytterne å gi gass fra start av.

Til endte det opp med en duell mellom de tre beste kontinentallagene: Team Coop, Joker Icopal og Team Sparebanken Sør, representert ved henholdsvis August Jensen, Kristoffer Halvorsen og Herman Dahl.

De tre kjørte alene omtrent de siste 20 minuttene og et godt samarbeid gjorde at de fikk en komfortabel luke. Alle de tre har medaljer fra NM-gateritt tidligere, noe som lovet godt for en spennende duell. Dahl vant i 2015 og Halvorsen i fjor, mens Jensen har bronse fra 2014. Dessverre for Jensen veltet han ut på den siste runden og dermed fikk vi en ordentlig sørlandsduell mellom Dahl og Halvorsen. Her var det til slutt U23-verdensmesteren som trakk det lengste strået og forsvarte dermed NM-tittelen fra i fjor.

Video av spurten finner du nederst i saken!

– Utrolig gøy å sykle

Halvorsen hadde en offensiv tilnærming til finalen, og mente det var viktig å være på forskudd. Derfor angrep han med omtrent 500 meter til mål, for å være først gjennom svingene.

– Herman og August lå bak meg, så da bare gikk jeg til før en 90 graders venstre sving. Det handler litt om å komme først inn i de tre-fire siste svingene, så har du på en måte vunnet. Men jeg tror jeg overvurderte min egen spurt litt. Dahl kom fort. Jeg skal ikke si jeg hadde kontroll, men jeg trodde i hvert fall at jeg hadde det. Når jeg ligger å kjøre på hendlene i svingene så går jeg ikke ned i bukken, og da blir det litt uryddig spurt, forteller han til procycling.no.

– Han kom fort på slutten?

– Ja, han gjorde det. Men det holdt. Om det er en centimeter eller én meter, så er det det samme. Men det var utrolig gøy og sykle. Jeg følte vi hadde god kontroll og var på forskudd egentlig hele rittet.

– Dere fikk luke nesten med en gang?

– Ja, og det er egentlig det beste når det er sånn vær som det her. I stedet for å sykle i feltet, så var det egentlig konge at det ble kjørt hardt ut fra start.

– Tok en risiko og feilberegnet farten

August Jensen forteller procycling.no at han følte han hadde kontroll hele rittet, men ble kanskje litt het på grøten ut på den siste runden.

– Jeg skulle la Herman Dahl ta luken [til Halvorsen], og så skulle jeg komme forbi han. Jeg feilberegnet farten litt og det var vanskelig å komme forbi i de første svingene. Da begynte det å bli travelt med å komme forbi så tok jeg en litt stor sjanse og det var da jeg trynet. Det er jo uflaks at det blir i siste sving, men det er jo ikke bare uflaks. Det er jo jeg som tar en større sjanse der og da går jeg på trynet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BRONSE: August Jensen viser frem medaljen fra gaterittet. FOTO: Magnus Drivenes/procycling.no

Han forteller at de tre rytterne i front var såpass likestilte, rent fysisk, at det ble for vanskelig å komme i fra. Dermed gikk det til slutt mot en spurt.

– Det var en litt ekkel løype og vanskelig å komme i fra. I hvert fall de to [Halvorsen og Dahl], siden vi var ganske jevn på akselerasjon ut av svingene, og hvis du skal få luke så er det der du må ta det. Det ble vanskelig, så da bestemte vi oss bare for å kjøre jevnt helt til slutten og se hva som skjer.

Slik gikk det til:

Etter den raske starten lyktes Team Coop med å få en mann avgårde, da Krister Hagen etablerte et tomannsbrudd sammen med Joker Icopal-rytter Ole Forfang. De fikk også snart besøk av flere, da Kristoffer Halvorsen (Joker Icopal), Herman Dahl (Team Sparebanken Sør), Kristjan Osaland (Sandnes SK) og Per Strømseth (Lillehammer CK) kom seg opp. I tillegg til de to sterke spurterne fra Sørlandet, kom også August Jensen (Team Coop) seg med.

Både Forfang, Osaland og Strømseth veltet. Mens de to førstnevnte stod over en runde og slengte seg med igjen (helt etter regelboken), så gikk det verre for Strømseth, som ble fraktet bort på båre.

Dahl, Jensen og Halvorsen, feltets kanskje raskeste herrer, slet seg løs etter 45 minutters sykling og de skulle holde unna de resterende 20 minuttene. Halvorsen støtet før spurten og fikk med seg Dahl. I duellen mellom de to var det til slutt U23-verdensmesteren som var raskest.

Resultater:
1. Kristoffer Halvorsen (Joker Icopal)
2. Herman Dahl (Team Sparebanken Sør)
3. August Jensen (Team Coop)

Tagget med: , , , , , , , , , , , ,

Les også disse