Prøv Procycling Pluss idag

SPURTET TIL GULL: "Doffen" gikk helt til topps i fredagens gateritt i Bodø NM. Foto: Einar Oliver Landa, Coop-Øster Hus

«Doffen» ble norgesmester

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.06.16 21:22

Del på    

Halvorsen henviste Hagen til andreplass i gaterittet i Bodø.

Etter en rolig runde bak rittbilen ble seniorgutta sluppet løs i Bodø sentrum. 50 minutter etterfulgt av tre avsluttende runder lå foran hovedfeltet som talte 60 mann.

Etter et snaut kvarter stakk en farlig duo av gårde. Den alltid angrepsvillige Krister Hagen (Coop-ØsterHus) og U23-sølvvinner Kristoffer Halvorsen (Joker) angrep fra feltet.

De to sørlendingene kjørte sammen den neste halvtimen, og med få runder igjen var avstanden vokst til over minuttet.

Hagen maktet ikke å riste av seg Joker Byggtorget-rytteren, som tok NM-gullet i spurtduellen mot 27-åringen. Anders Skaarseth (Joker) tok bronsen.

– Det var ikke helt det som var planen. Når en syklist som Hagen støter, så må man bare henge seg med. Jeg kom meg fint inn på hjulet hans og vi fikk en fin luke, forteller den ferske norgesmesteren i et intervju på Cykleforbundet sin Facebookside.

– Når vi først fikk den luka så visste jeg at det kom til å gå. Jeg hadde tre lagkamerater bak i feltet som markerte alt av bruddforsøk som gikk etter oss. Så det var veldig bra, avslutter 20-åringen som tok sin andre medalje etter sølvet fra U23-rittet.

– Han fortjener en seier
Nok en gang måtte Krister Hagen seg seg slått i et jevnt ritt. Sørlendingen har vært nære seier ved flere anledninger i 2016, men har ikke hatt marginene på sin side. Coop-rytteren gjorde det han kunne, men maktet ikke å kvitte seg med unggutten før spurten.

– Planen var å slite han ut gjennom løpet. Jeg vet at jeg er kjøresterk. Det ble en stor luke etter hvert til hovedfeltet. Så jeg hadde et håp, men han var for sterk, forteller Hagen i et intervju med speaker etter rittet.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke klarer å vinne sykkelritt. Kanskje er jeg ikke god nok rett og slett.

Selv om Halvorsen nok var fornøyd med at Hagen sin seier ikke kom under gaterittet, så unner han 27-åringen en triumf.

– Han fortjener en seier. Krister har kjørt sterkt i hele år, så jeg var nervøs på slutten og så meg over skuldre for å si det sånn, beretter gullvinneren.

– Jeg var veldig sugen på medalje, og Kristoffer kjørte ærlig og redelig på slutten. Han slo meg helt greit, så jeg er fornøyd med sølvet. Nå ser jeg frem til søndagens fellesstart. Vi skal koke opp en god plan, avslutter Hagen.

Lang, lang rekke
Allerede etter én runde var hovedfeltet strukket ut. Coop-ØsterHus og Joker Byggtorget la seg tidlig i front, og ut på andre runde var Krister Hagen (Coop) først.

Da Ole Forfang (Joker) la seg i front noen runder senere sprakk feltet opp ytterligere.

Superduo stikker
Kristoffer Halvorsen (Joker) og Krister Hagen dannet en farlig duo kort tid etter. De to kontinental-rytterne fikk en luke på elleve sekunder, og Sparebanken Sør la seg i front av feltet.

August Jensen (Coop) ville være med på leken på hjemmebane, og gikk etter bruddet. Han ble hentet av feltet, som stoppet noe opp. Brudduoen økte ledelsen.

Avstanden øker
Etter en snau halvtime på sykkelen ledet Halvorsen og Hagen med 35 sekunder. I hovedfeltet var det lite hjelp å få for fjorårsvinner Herman Dahl som selv måtte legge seg i front og jakte på teten.

Sølvvinneren fra U23-rittet og den alltid kjøresterke Krister Hagen fortsatte samarbeidet, og økte ledelsen til 50 sekunder.

Anders Skaarseth (Joker), Håvard Blikra (Coop) og Marius Blålid (Sandefjord CK) gikk etter, men det var blitt over minuttet opp til sørlandsduoen.

Sindre Bjerkestrand Haugsvær (Hero) kjørte seg opp til de tre og meldte seg på i kampen om bronsemedaljen, 1:06 bak Hagen og Halvorsen.

Coop-rytteren maktet ikke å riste av seg Halvorsen før spurten, og Joker-mannen tok gullet. Anders Skaarseth tok bronsen og sørget for fredagens andre medalje til Joker Byggtorget.

Tagget med: , , , ,

Les også disse