BRAKK ARMEN: En parkvakt brakk overarmen på Team NTT-rytter Nic Dlamini fredag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Dlamini operert etter at parkvakt brakk armen hans

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.12.19 16:21

Del på    

Sør-afrikanske politikere reagerer på behandlingen av syklisten.

(procycling.no): 27. desember dukket det opp en video på Twitter. Der ble Nicholas Dlamini behandlet svært røft av en parkvakt fra Table Mountain National Park i nærheten av Cape Town.

NTT-rytteren brakk armen i hendelsen. Lørdag morgen gikk 24-åringen gjennom en operasjon for å rette på bruddet. Laget vil komme med mer informasjon ved et senere tidspunkt.

Hendelsen har skapt store reaksjoner i sykkelmiljøet, men også politikerne i Sør-Afrika har fått med seg bebhandlingen av Dlamini.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Den voldsomme måten parkpersonalet reagerte på må få konsekvenser. Aggresjonen deres var ikke bare tydelig mot Nic Dlamini, men også mot de andre syklisten som var der og filmet hendelsen, skrev premier Alan Winde i sosiale medier. En premier er i Sør-Afrika en statsleder for en av landets ni provinser. Winde er premier i Wes-Kaap-provinsen der nasjonalparken ligger.

– Uansett hva som har skjedd. Det finnes ingen unnskyldning for en slik reaksjon, fortsetter statslederen.

Miljøminister Barbara Creecy har vært blant dem som har besøkt den 24 år gamle syklisten på sykehuset. Hun har instruert parken til å suspendere alle ansatte som var involvert i hendelsen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse