SUVERENE: Dimension Data var overlegne på den siste etappen i Tour de Yorkshire. Serge Pauwels vant foran Omar Fraile. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Dimension Data dominerte i Yorkshire

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.04.17 18:42

Del på    

Serge Pauwels og Omar Fraile sørget for dobbeltseier.

(procycling.no): Dimension Data dominerte på imponerende vis over de siste milene av Tour de Yorkshire. På toppen av den tredje siste stigningen støtet Serge Pauwels fra et meget redusert hovedfelt.

I en forfølgergruppe blottet for hjelperyttere tok det tid før noen tok opp jakten på belgieren. Dimension Data-rytteren hadde 30 sekunder inn i den siste bakken, med syv kilometer igjen til mål. Luken krympet, og var kun tolv sekunder like etter toppen, men Pauwels fortsatte å kjøre.

Omar Fraile støtet etter sin lagkamerat, og ristet av seg samtlige av konkurrentene. Dermed satt to Dimension Data-ryttere alene i front inn på den siste kilometeren.

Pauwels trillet først over målstreken, med sin spanske lagkompis like bak seg. Det dobbeltseier til Dimension Data, både i sammendraget og på etappen.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg er ikke en veldig eksplosiv rytter, så jeg foretrekker egentlig lange bakker. I dag var det en eksplosiv finale med motvind hele veien. Bernhard Eisel kjørte hardt og holdt oss i front. Jeg tror jeg valgte det rette øyeblikk for å angripe, sier sammenlagtvinneren i seiersintervjuet vist på Eurosport.

– Jeg hadde Omar Fraile og Jacques van Rensburg i gruppen bak som stanset angrepene. Så var det flott kjørt av Omar i finalen som kjørte opp til meg. Det var et viktig ritt for oss, og å avslutte det slik er helt utrolig.

Jonathan Hivert (Direct Energie) spurtet over målstreken seks sekunder bak Pauwels, og kapret dermed den tredje pallplassen.

Den siste av de tre etappene i årets Tour de Yorkshire var den klart mest krevende i rittet. De 194,5 kilometer fra Bradford til Fox Valley inneholdt hele åtte kategoriserte stigninger.

Bevisstløs Bouhanni

Da 25 kilometer gjensto dundret Nacer Bouhanni i bakken. Cofidis-rytteren ble liggende bevisstløs på bakken etter velten.

Ambulanse var raskt på stedet, og den franske spurteren, som vant lørdagens etappe, ble fraktet mot nærmeste sykehus.

Heldigvis fikk Bouhanni tilbake bevisstheten i ambulansen, og 26-åringen blir nå undersøkt på sykehuset.

Slik gikk det til:

Duoen ble raskt kjørt inn, før Mathew Hayman (Orica-Scott), Dexter Gardias (Bike Channel Canyon), Peter Williams (One Pro Cycling) og Jonathan McEvoy (Madison Genesis) slet seg løs. Steven Lammertink (LottoNL-Jumbo) gikk etter, og dermed satt fem mann i tet.

Kvintetten strakk ledelsen opp til et minutt, mens angrepene fortsatte i hovedfeltet. Pieter Weening (Roompot) og Gatis Smukulis (Delko Marseille) fikk en ledelse, og kjørte seg etter hvert opp til bruddet.

De syv ledet med 4:20 da 130 kilometer gjensto, og de traff etappens første stigning. Weening tok bakkespurten, men bruddet samlet seg raskt etter toppen.

I hovedfeltet fikk noen ryttere trøbbel opp stigningen, men feltet forble samlet, og reduserte avstanden til 3:55.

Weening kapret også den andre bakkespurten komfortabelt, mens hovedfeltet fortsatte å knipe tid. Ved den tredje kategoriserte stigningen måtte Roompot-rytteren se seg slått av Dexter Gardias.

100 kilometer fra mål var 3:20 differansen mellom de syv i tet og forfølgerne.

Bruddet hentes

Tempoet steg gradvis i hovedfeltet, og med snaue fem mil til mål krøp luken ned mot minuttet.

Bernhard Eisel (Dimension Data) og Ian Stannard (Team Sky) kjørte jevnt og trutt i feltet, og 25 kilometer fra mål var det over for utbryterne.

Nacer Bouhanni (Cofidis) gikk ned i en stygg velt like før bruddet ble kjørt inn, og brøt rittet.

I en bakke ble feltet sprengt i fillebiter, og Bryan Nauleau (Direct Energie) støtet og tok teten, men franskmannen holdt det bare gående noen kilometer før han ble kjørt inn.

Stigningene kom tett på de siste milene, og hovedfeltet ble stadig mindre og mindre.

Bakkene sprenger feltet

17 kilometer fra mål traff teten Deepcar-stigningen, med Direct Energie i front. Tiago Machado (Katusha) tråkket til opp bakken, men portugiseren fikk ingen luke.

Fjorårsvinneren Thomas Voeckler (Direct Energie) fikk nok, og måtte slippe teten opp Deepcar-bakken.

Over toppen satt kun 18 mann igjen, mens ytterligere tre bakker gjensto før mål.

Inn mot Wigtwizzle-stigningen støtet en rytter fra Delko Marseille. Angrepet var kortvarig, før Machado støtet på nytt. Heller ikke denne gangen fikk Katusha-rytteren noen luke.

Dimension Data dominerer

Dimension Data satte et krevende tempo opp bakken, og over toppen støtet Serge Pauwels.

Belgieren kjørte først inn i Ewden Height-stigningen, og hadde flere sekunder på forfølgergruppa med resten av favorittene.

I et felt blottet for hjelperyttere fungerte ikke samarbeidet, og Pauwels fortsette å øke ledelsen.

32 sekunder var avstanden i bunnen av den siste stigningen, Midhopestones-bakken.

BMC organiserte seg i feltet som jaget på Pauwels, og reduserte luken til tolv sekunder ved toppen av stigningen. Brent Bookwalter (BMC) støtet, men hadde Pauwels sin lagkamerat, Omar Fraile, på hjul.

En gruppe på syv ryttere startet jakten på Dimension Data-rytteren i tet. Pauwels hadde 13 sekunder med fire kilometer igjen.

Omar Fraile gikk etter sin lagkamerat like før kilometersmerket, og duoen kjørte sammen de siste 1000 meterne.

Begge to hevet armene over hodet, og Pauwels trillet først over målstreken.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse