TILBAKE MED ET SMELL: Silvan Dillier er tilbake etter et skadeavbrekk, og vant i Frankrike på fredag. Her fra Omloop Het Nieuwsblad. Foto: Tim De Waele

Dillier med seier i comebacket

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.03.18 18:06

Del på    

Sveitsisk bruddtriumf i Route Adélie.

(procycling.no): Fredagens Route Adélie de Vitré var Silvan Dillier sitt første ritt siden han veltet ut av Strade Bianche. Sveitseren kastet seg med i dagens brudd, og med én mil igjen så det bra ut for utbryterne. Fremdeles hadde de over minuttet.

AG2R-rytteren angrep med fem kilometer igjen, men fikk selskap igjen av sine bruddkamerater like før kilometersmerket. 27-åringen hadde fremdels nok igjen i beina til å vinne spurten. Dermed tok han sin første seier for sitt franske lag.

Benoit Vaugrenard (FDJ) og Justin Mottier (Vital Concept) endte på andre- og tredjeplass.

Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) var også med i rittet. Daniel Hoelgaard (FDJ) var den andre nordmannen i Route Adélie.

Slik gikk det til:

Det 198 kilometer lange rittet besto av en runde på 21,1 kilometer, som skulle sykles seks ganger, før åtte runder i en runde på 8,1 kilometer avgjorde Route Adélie de Vitré. De siste 300 meterne fulgte etter en skarp sving, før det steg svakt mot målstreken.

Lorrenzo Manzin (Vital Concept) var en av de første angriperne i rittet, men forsøket ble raskt nøytralisert. Ni mann gikk til slutt av gårde i det første etablerte bruddet. De to WorldTour-lagene på startstreken var begge med i teten.

Hovedfeltet lot ledelsen vokse til over tre minutter før tempoet økte. Etter halvkjørt ritt var det Holowesko som styrte tempoet i feltet, omlag tre minutter bak de ni.

Anthony Delaplace (Fortuneo-Samsic), Silvan Dillier (AG2R La Mondiale), Ricardo Vilela (Manzana Postobón), Benoît Vaugrenard (Groupama-FDJ), Paul Ourselin og Jérôme COUSIN (Direct Energie) og Justin Mottier (Vital Concept) satt igjen med elleve kilometer til målstreken. Hovedfeltet var da fremdeles 1:10 bak.

Bruddet ble aldri kjørt inn, og med fem kilometer igjen angrep Silva Dillier. Sveitseren ble kjørt inn av resten av bruddet like før siste kilometer, men hadde fremdeles nok igjen til å vinne spurten.

Tagget med: , , , ,

Les også disse