DET STØRSTE ØYEBLIKKET: Stijn Devolder tok den første av to Flandern rundt-seirer i 2008 som regjerende belgisk meter. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Devolder legger opp

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.11.19 22:34

Del på    

– Alderen begynner å plage meg, sier 40-åringen.

(procycling.no): 2019 ble Stijn Devolder sin siste som toppsyklist. 40-åringen planla først å legge opp etter 2018, men plutselig åpnet det seg en ny mulighet hos Corendon-Circus.

– Jeg fikk sjansen til å sykle for Corendon i år med Mathieu van der Poel. Det var en spesiell opplevelse gjennom høsten til min karriere. En veldig fin slutt, sier Devolder ifølge Sporza.

– Alderen begynner å plage meg. Så jeg ønsket å gi meg i det stille, uten for mye styr. Jeg er fornøyd med karrièren min og resultatene jeg har oppnådd, konstaterer belgieren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Helt tilbake i 2001 startet seniorkarrieren som stagiaire i Mapei. Så gikk turen til Vlaanderen-T-Interim før fire år i Discovery Channel. I årene som fulgte var han innom QuickStep, Vacansoleil og Trek-Segafredo før den aldrende Kortrijk-syklisten tok steget ned til Verandas Willems og til slutt Corendon-Circus.

Hva som er hans høydepunkt gjennom en lang karriere er utvilsomt: Triumfene i Flandern rundt. Først som regjerende belgisk mester i 2008 og tittelforsvaret i året som fulgte.

– Det er fortsatt de beste øyeblikkene. Det var de to vakreste årene av min karriere. Jeg var alltid så fokusert på De Ronde. Hvorfor satset jeg ikke på touren? Jeg valgte endagsrittene. Når jeg ser på merittlista jeg har så angrer jeg ikke.

Tagget med: , , , ,

Les også disse