RETURNERER: Dries Devenyns er tilbake i Etixx-QuickStep i 2017. Her fra seieren i Belgium Tour tidligere i år. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Devenyns returnerer til Etixx

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.08.16 20:59

Del på    

Belgier vender hjem.

Mellom 2009 til 2013 syklet Dries Devenyns for det belgiske storlaget Etixx-QuickStep. Etter å ha tilbragt 2014-sesongen i Giant-Shimano, fulgte to år i IAM Cycling for belgieren.

Det sveitsiske laget legges ned etter årets sesong, og Devenyns har nå funnet sin arbeidsgiver for 2017-sesongen.

– Jeg er glad for at jeg nå er tilbake i et lag jeg kjenner godt. Jeg gleder meg til å trekke på den nye drakten, men før det vil jeg fullføre 2016 sesongen godt. Jeg har tilbrakt to år i IAM, og vil takke alle der for hjelpen jeg har fått. Nå har tiden kommet for å vende hjem, sier Devenyns i en pressemelding fra Etixx-QuickStep.

2016 har vært som en ny vår for den 33 år gamle syklisten fra Leuven i Flandern. I slutten av januar tok han sin første proffseier siden 2009 da han vant GP Cycliste la Marseillaise.

I mai triumferte han på hjemmebane da han vant en etappe og sammenlagt i Belgium Tour. Den bragden gjentok IAM-rytteren to måneder senere da han triumferte i Tour de Wallonie etter å ha vunnet den siste etappen.

Etixx-sjef Patrick Lefevre er godt fornøyd med å få Devenyns tilbake i rekkene.

– Vi holdt kontakten med Dries etter at han ville prøve noe nytt. Den gjensidige respekten har alltid vært til stede, og det er tydelig nå som han kommer tilbake. Vi vet hva han kan og hva han tilfører laget vårt, det har han vist de siste månedene. Han blir en viktig rytter for oss neste sesong, beretter Lefevre.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse