DET GULE TOGET: Jumbo-Visma dominerer Tour de France så langt. Her leder Wout van Aert an, med Primoz Roglic like bak. FOTO: ASO/Alex Broadwau

Dette laget har tjent desidert minst så langt i touren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.09.20 18:57

Del på    

Store forskjeller etter snart halvkjørt Tour.

Mandag nådde Tour de France sin første hviledag, etter å ha vært igjennom ni etapper av årets ritt. Mens rytterne hviler i La Charentene-Maritime, kan vi kikke litt på hvem som har dratt inn mest premiepenger så langt i rittet.

Ett lag skiller seg klart ut så langt, og det er Amund Grøndahl Jansens lag, Jumbo-Visma. Det gule toget, anført av Primoz Roglic, tok søndag den gule ledertrøyen, og står så langt med tre etappeseire.

Dermed topper de listen med 47 640 euro i pengepremier så langt i rittet. Det tilsvarer rundt 500 000 norske kroner.

De holder en klar ledelse foran Alexander Kristoffs UAE Team Emirates, som står med to etappeseire og 33 550 euro innkassert så langt.

Se full oversikt nederst i saken!

Klart dårligst

Helt i andre enden av skalaen finner vi Groupama-FDJ, som har hatt et begredelig ritt så langt og det vises på pengepremiene. Så langt står de bare med 1960 euro, knapt 20 000 norske kroner.

Det franske laget plasserte alle eggene i én kurv, da de valgte å satse alt på Thibaut Pinot, mens Arnaud Démare sykler Giro d’Italia i stedet.

Franskmannen veltet allerede på første etappe, men så ut til å klare seg greit, inntil man nådde den 8. etappen, hvor Col de Menté, Port de Balès og Col de Peyresourde skulle forseres.

Pinot har fått problemer med ryggen etter velten og etappen ble fatal for hans sammenlagtambisjoner. Han ble tidlig hektet av og ved målgang i Loudenvielle hadde han tapt nesten 20 minutter til konkurrentene.

Fem millioner til vinneren

Vinneren man den gule trøyen stikker man av med hele 500 000 euro, altså rundt fem millioner norske kroner. Nummer to og tre får henholdsvis 200 000 og 100 000 euro. Én etappeseier gir 11 000 euro.

I fjor var det Ineos Grenadiers som stakk av med desidert mest pengepremier, med like i underkant av 800 000 euro. Dernest fulgte Jumbo-Visma, med like i overkant av 200 000 euro.

Laget med minst inntjente pengepremier var da Total Direct Energie, med 17 760 euro.

Tagget med: ,

Les også disse