TOK DET ROLIG: Slik så feltet ut under brorparten av fredagens syvende etappe. Foto: by Chris Graythen/Getty Images

– Det var kjedelig

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.07.18 08:47

Del på    

Etter en stressende uke tok feltet det med ro gjennom tourens lengste etappe.

(procycling.no): Hovedfeltet tok seg god tid på de 231 kilometer som førte rytterne fra Fougères til Chartres på tourens syvende etappe. Etter fem timer og 43 minutter på sykkelen suste Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) først over målstreken. Etappen var alt annet enn en thriller.

– Det var kjedelig i dag. Vi kjørte ganske rolig hele dagen, og kjørte vi raskt de siste ti kilometerne, sa Peter Sagan etter årets lengste Tour-etappe til CyclingWeekly.

Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) var den første angriperen, men da franskmannen skjønte at han ikke fikk noen med seg på angrepet slapp han seg tilbake til feltet. Noen mil senere angrep han dog igjen, og denne gangen forpliktet han seg til tiden alene i front. Over 100 kilometer kjørte Wanty-syklisten alene. I hovedfeltet var lengden og tempoet ett av samtaleemnene i det rolige pratetempoet.

– Vi diskuterte det i feltet. Er etapper som dette virkelig nødvendig i en Grand Tour, undret rittleder Greg Van Avermaet (BMC Racing).

– Jeg vet ikke om det er verdt det. Men jeg tror alle nøt det litt. Den første rolige dagen etter seks ganske stressende dager. Det var en velkommen mulighet til å roe seg litt og snakke med andre ryttere, utbroderer belgieren.

Designet for sidevind

Tourens lengste dag strakk seg 23 mil fra vest, og nesten rett mot øst gjennom hele dagen. Det blåste lett fra nord-øst, og etappen våknet til mil et lite øyeblikk da feltet delte seg i to. Det samlet seg dog raskt igjen, og feltet fortsatte med sin rolige marsjfart.

– Etappen var designet for at det skulle være mye vind og for at vi skulle få echelons. Men den sterke vinden kom aldri. Og etappen ble heller bare en lang tur gjennom den franske landsbygda, konstaterer Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Fredag venter en ny flat etappe. Den åttende dagen i Tour de France går fra Dreux i sør, til Amiens Métropole i nord. Den er dog mye kortere enn foregående etappe. 181 kilometer er det rytterne må gjennom, men på Frankrikes nasjonaldag vil det nok bli mer angrepslyst. Franske ryttere garanterer alltid bruddforsøk på Bastilledagen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse