UTE AV TOUREN: Michael Matthews. I fjor sto han igjen som vinneren av grønn trøye. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

– Det var ikke slik vi ville vinne grønt

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 19.07.17 20:48

Del på    

Etter at Marcel Kittel veltet ut er kampen om den grønne trøya avgjort

(procycling.no): Etter få kilometer av den 17. etappen gikk flere ryttere i bakken. Én av dem var tyskeren Marcel Kittel i den grønne trøya.

– Jeg kunne ikke gjøre noe for å unngå krasjen. Jeg mistet hud på skulderen, ryggen, hofta og albuen. Jeg prøvde å fortsette, men det var for smertefullt å trå, fortalte Kittel etter å ha stått av rittet.

Med Quick-Step Floors-rytteren ute av konkurransen leder plutselig Team Sunweb-rytteren Michael Matthews spurtkonkurransen overlegent.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KITTEL: Veltet, og måtte bryte rittet. Foto: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD

– Vi har lagt ned stor innsats på de innlagte spurtene,  for å komme nærmere den grønne trøya. Dette var ikke måten vi ville ta over ledelsen på, etter all jobben vi har lagt ned som et lag for å samle poeng, kunne sportsdirektør Aike Visbeek fortelle etter målgang.

Også på dagens etappe viste Michael Matthews frem sine allsidige ferdigheter. Etter å ha blokkert klatrepoeng for Thomas De Gendt over Col d’Ornon, sikret han seg 20 nye spurtpoeng i Allemont.

– Etter å ha vunnet 50 nye poeng i går visste jeg at det var game on. Jeg visste på forhånd at jeg måtte være aggressiv for å vinne de 20 poengene i dag, og at det selv etter det ville være vanskelig å vinne den grønne trøya.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BRUDD: Michael matthews med Thomas De Gendt.Foto: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD

26-åringen fra Canberra var tydelig skuffet over at konkurrenten Kittel måtte forlate rittet.

– Vi ønsker jo aldri å se en rytter forsvinne ut av rittet på den måten. Det har vært en utrolig bra konkurranse frem til nå, og jeg håper at Kittel er ok, fortalte Matthews etter målgang.

Etter at Kittel forsvant ut av rittet leder Matthews spurtkonkurransen med 160 poeng til André Greipel. Alexander Kristoff er nummer tre, 44 poeng bak Lotto-Soudal-rytteren.

Det er med andre ord kun uhell som kan hindre Matthews fra å vinne grønt i Paris.

Les også: Kristoff med smerter i skulderen etter stygg velt.

Les også: Tidligere skihopper med etappeseier i Alpene.

Tagget med: , ,

Les også disse