STORT: VM på hjemmebane er noe Kristoffer Skjerping vil huske resten av livet. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Det var gåsehud fra topp til tå

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.09.17 21:00

Del på    

En følelsesladd Kristoffer Skjerping vil sykle til han stuper i VM på hjemmebane.

BERGEN (procycling.no): Å sykle et VM på hjemmebane er en stor opplevelse for enhver syklist. Men å være så på hjemmebane som det Kristoffer Skjerping er under VM i Bergen er få forunt. Joker Icopal-rytteren merker allerede at følelsene har meldt sin ankomst. Søndag sykler 24-åringen lagtempo-VM for det norske kontinentallaget.

– Jeg kjente det da vi kom inn på Bryggen i dag med hele laget. Det var gåsehud fra topp til tå. Det er faktisk helt uvirkelig. Vi kjører mot Sky og de største lagene. Å tenke at du kan hamle opp med de er helt urealistisk. Om vi hadde slått et WorldTour-lag så hadde det vært jævla bra for oss, sier Skjerping til procycling.no.

Joker Icopal er realistiske i sine sjanser på søndag, men har likevel tatt oppgave seriøst. Med egen samling i forkant av mesterskapet for å bli kjent med løypa.

– Vi har i hvert fall prøvd. Selv om samlingen ikke ble helt vellykket, så har vi fått sett løypa. Det ble jo et velt der som gjorde at to stykk måtte reise hjem. Vi har fått sett alt. Sånn som Birkelundsbakken. Hvordan vi skal løse den blir viktig på slutten. Vi har gått igjennom hver eneste sving. Sånne ting hjelper jo litt. Og at jeg er herfra, og kan veiene, hjelper litt. Om vi får til et bra løp så kan vi fort bli topp ti, konstaterer nordmannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TEMPO FØRST: Kristoffer Skjerping skal sykle to av øvelsene i VM. Først ut er søndagens lagtempo, før fellesstarten for herrer venter søndagen etter. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no

Klump i halsen da sjefen ringte

Skjerping gleder seg til søndagens lagtemporitt, men det er fellesstarten neste søndag som er det virkelig store høydepunktet for sotrastrilen.

– Det er helt uvirkelig. Det første blir jo lagtempoen nå i morgen. Så er det neste søndag som blir rosinen i pølsa. Jeg gleder meg egentlig først og fremst til å starte ute der jeg er fra. Starten går jo to mil fra der jeg er født og oppvokst. Så sykler vi innover til Ågotnes. Der er det fem kilometer fra der jeg vokste opp. Det blir ikke mer på hjemmebane. Det er helt uvirkelig. Så blir det jo denne runden i byen her som er utrolig kul og krevende, beretter Joker-syklisten.

At han i det hele tatt skulle få plass i det norske laget til herrenes eliteritt var noe Skjerping hadde gitt opp. Det gjør det ekstra spesielt for vestlendingen.

– Da jeg ikke ble tatt ut, så var jeg helt sikker på at det ikke ble noe. Så sa Stig at Markus (Hoelgaard) skulle få den plassen om Bystrøm røk. Helt derfra har jeg kun tenkt på lagtempoen, og innstilt meg på at jeg ikke skulle ha noen forhåpninger. Du har ikke lyst til å bli skuffet om det ikke blir noe en gang til. Så ringte Stig, og da kjente jeg at jeg fikk klump i halsen. Det er noe du har tenkt på i flere år. Jeg vet det betyr mye for familie og venner. Sponsorer ikke minst. Å sykle VM på hjemmebane kommer til å bli det største i karrièren så langt. Det er noe man kommer til å huske i mange år.

Motivert Skjerping forberedt på å hjelpe

Nå som plassen på det norske laget er sikret, har Skjerping også tenkt gjennom hvilke oppgaver han kan få i neste søndags fellesstart.

– Oppgaven min blir sikkert den transportetappen der. Det blir vanskelig å si om Norge skal ha noen med i brudd. Men vi er jo faktisk en ganske stor nasjon nå. Som om vi skal med i brudd så er det sikkert en oppgave for meg, ytrer Joker-rytteren.

– Hvis ikke, så blir det sikkert å kontrollere det bruddet som går. Selvfølgelig å hente flasker og slikt. Blir det bra vær så kommer vi sikkert til å drikke litt. Når vi kommer inn på rundene så blir det hektisk. Da skal jeg holde gjengen framme og holde ut så lenge det går. Om jeg får i oppgave å taue feltet, da skal jeg kjøre til jeg stuper altså. Det kan jeg love. Jeg skal ikke gi meg med det første, konstaterer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HJELPER: Bergen blir Skjerping sin andre deltakelse i herrenes fellesstart. Her fra VM i Doha 2016. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Men før fellesstarten for herrene skal Bergen være arena for en ukes lang sykkelfest. Skjerping tror byen omgitt av de syv fjell er klar til å ta imot verdens beste utøvere på to hjul.

– Jeg håper det. Jeg har lest litt i flere aviser fra området her. Det virker som om det er delte meninger. Noen er positive og så er det en del som er negative. Men nå har de faktisk hatt tre år på seg til å planlegge denne uka her. Det er én uke av livet ditt, så du må jo heller se mulighetene enn begrensingene. Det blir dumt å klage når du får den muligheten her. De som ikke er for dette her har sikkert reist på ferie, håper jeg, spøker Skjerping.

– Folk er engasjert. Bergensere og folk fra regionen her er jo veldig engasjerte folk, så om du får de med på laget, så er de gira, konstaterer Joker Icopal-rytteren.

Uansett engasjement, så er det nok få mennesker i Bergen den kommende uka, som er like gira som Kristoffer Skjerping.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse