STYRTE SHOWET: George Bennett og Laurens De Plus dro Steven Kruijswijk opp på tredjeplass i sammendraget. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Det var det beste vi kunne oppnå

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.07.19 16:45

Del på    

Amund Grøndahl Jansen startet jobben som sendte Steven Kruijswijk opp på podiet.

VAL THORENS (procycling.no): Inn i det siste fjellet i Tour de France 2019 var det Amund Grøndahl Jansen som satt tempoet de første meterne.

For det var Jumbo-Visma som virkelig tok fatt på stigningen opp til Val Thorens med en tydelig plan: Sett press på Julian Alaphilippe, og gjør det tidlig.

Planen gikk nøyaktig som de hadde håpet. Franskmannen sprakk da det fortsatt var mer enn 13 kilometer igjen til målstreken. George Bennett og Laurens De Plus jobbet iherdig og økte avstanden til Deceuninck-QuickStep-rytteren.

Kaptein Steven Kruijswijk var mannen som skulle fullføre jobben. Han gjorde det på den sikreste måten han kunne og fulgte hjulene til de andre favorittene på de siste kilometerne. I mål var han 25 sekunder bak Vincenzo Nibali.

20 minutter senere kom Amund Grøndahl Jansen i mål, vell vitende om at hans nederlandske lagkaptein nå vil havne på podiet i en Grand Tour for første gang. Kun søndagens etappe til Paris gjenstår.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tror det var det beste vi kunne oppnå slik det utviklet seg. Podium er stort, sier Grøndahl Jansen til procycling.no etter målgang i Val Thorens.

Kruijswijk ligger nå an til å bli topp ti i en Grand Tour for syvende gang. To fjerdeplasser fra Giro d’Italia 2016 og Vuelta a España 2018 er hans bestenoteringer. Men spesielt førstnevnte er vanskelig å glemme. På nest siste etappe veltet han fra den trygge ledelsen han hadde i rosa trøye.

Å endelig havne på podiet betyr dermed ekstra mye.

– Det er stort. Spesielt for Steven som har jobbet veldig hardt i mange år og vært så nærme som for eksempel det han var i giroen med å nesten vinne der. Han fortjener virkelig å komme på podiet etter mange fjerde-, femte-, sjetteplasser og mye uhell. Vi har Primoz (Roglic) på podiet i giroen og nå Steven på podiet her i samme år. Så det er spesielt, påpeker Grøndahl Jansen.

Med én etappe igjen er det ingen lag som har flere triumfer i årets Tour de France enn nettopp Jumbo-Visma. Dylan Groenewegen vil jakte gultrøyenes femte etappeseier på søndag i Paris.

I fjellene har de fremstått som et av de mest solide lagene med både Bennett og De Plus som har sittet med høyt opp i stigningene. Det delvis norsksponsede laget hører nå hjemme blant de aller beste WorldTour-lagene.

– Jeg tror vi begynner å etablere oss blant topplagene. Det tror jeg ikke det er noe tvil om, konstatere lagets norske mester.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse