Prøv Procycling Pluss idag

VIL VOKSE SEG STØRRE: Arctic Race of Norway er et ritt Jean-Etienne Amaury har veldig tro på, men han mener likevel det er for mange ritt på WT-nivå i 2017. Foto: ASO

– Det er for mange ritt i WorldTouren

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.01.17 14:01

Del på    

ASO-sjef beklager likevel at Tour of Qatar avlyses.

OSLO (procycling.no): Det er en dårlig skjult hemmelighet at den mektige rittarrangøren ASO ikke er på bølgelengde med det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Foran årets sesong truet ASO lenge med å trekke alle sine ritt fra WorldTouren for å vise sin misnøye med den nye WorldTour-reformen.

I løpet av sensommeren ble det røyket fredspipe i toppen av sykkelsporten, men misnøyen mot beslutningen om å øke antall WorldTour-ritt fra 27 til dagens 38, er fortsatt til å ta og føle på.

Uroer ikke ASO-sjefen

Så langt i 2017 er det likevel bortfallet av ritt på kalenderen som skaper trøbbel, om vi da ser bort ifra at sykkelsporten nå står igjen med 9 ritt man ikke kan kjøre inn WorldTour-poeng under.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SJELDEN ENIG MED UCI: Jean-Etienne Amaury. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nylig ble det klart at ASO-arrangerte Tour of Qatar bukker under. Et slag for klassikerrytterne, men likevel ikke noe som uroer Jean-Etienne Amaury altfor mye.

Les også: 8 grunner til det anspente forholdet mellom ASO og UCI

– Det var problemer med sponsorene og finansieringen bak rittet. Det var et godt alternativ for klassikerrytterne på grunn av all sidevinden, og jeg synes det er litt leit for sykkelsporten. Men det er fortsatt tre nye WorldTour-ritt som arrangeres i februar, så jeg tror det løser seg, sier Amaury til procycling.no og tenker på Cadel Evans Great Ocean Road Race, Abu Dhabi Tour og Omloop Het Nieuwsblad.

I tillegg fortsetter Tour of Oman som vanlig, på nivået under.

– Det er trolig for mange rittdager

ASO har også kunngjort at det er satt en foreløpig sluttstrek for Critérium International, mens etapperittet Le Méditerranéenne har varslet at de kutter fra fire til to etapper.

Det er likevel et paradoks at UCI og ASO innledet reformpraten med mål for øye å kutte i antall WorldTour-ritt.

Det opprinnelige forslaget inneholdt 120 rittdager i året, mens man med de 10 (nå uten Tour of Qatar) plutselig skulle øke det til 176.

Les også: Slik blir Arctic Race 2017

– Man kan si at det fortsatt er mange ritt på WorldTour-kalenderen akkurat nå. Jeg tror vi har økt med 34 rittdager. Det er trolig for mange. Derfor tror jeg også det går bra om ett eller flere ritt faller fra, sier han.

– Arctic kan vokse seg større

Arctic Race of Norway er blant nykommerne i ASO-porteføljen. Den første starten gikk i 2013, og i år er rittet inne i sitt femte leveår.

– Er Arctic et ritt dere har planer om å la seg vokse seg enda større?

– Jeg tror formatet på fire dager fungerer bra. Det er en av grunnene til så mange topplag tar veien. Men jeg tror likevel at det kan vokse seg større på sikt. På fem år er det utrolig hva rittet har fått til, sier Amaury.

På Scandic Oslo City presenterte arrangøren onsdag et åpen ritt, uten de verste klatringene og med alle ingredienser til å holde på spenningen i sammendraget hele veien inn.

– Det åpner opp for knappe marginer i sammendraget, og da blir det gjerne interessant. Det blir dueller mellom brudd og lagene som kontrollerer hovedfeltet hver dag, og det vil være spenning helt inn til siste etappe i Tromsø, lover franskmannen.

Mer om 2017-versjonen av rittet finner du her!

Tagget med: , , ,

Les også disse