VELKOMMEN TILBAKE NESTE ÅR: Paris-Roubaix 2020 er avlyst. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Paris-Roubaix AVLYST

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.10.20 11:34

Del på    

Det blir ingen brosteinsduell søndag 25. oktober.

(procycling.no): Paris-Roubaix 2020 blir ingenting av. Det kunngjorde arrangøren i en pressemelding fredag!

Senest i går uttalte arrangøren at man jobbet med at rittet skulle gå som planlagt, men trolig uten tilskuere langs brosteinssektorer og ved målgang på velodromen i Roubaix. Det tårnet seg likevel opp mørke skyer etter som Frankrike og president Emmanuel Macron varslet stadig hardere skyts mot spredningen av COVID-19-viruset i de største, franske byene.

Les også: Fansen kan trolig se langt etter Paris-Roubaix

I meldingen fra arrangøren heter det følgende:

På oppfordring fra departementet i Nord og Hauts-Frankrike og som en følge av helseminister Olivier Vérans uttalelser i går, som sendte Lille over i maksimal beredskap, vil den 118. utgaven av Paris-Roubaix og den 1. utgaven av Paris-Roubaix for kvinner, opprinnelig satt opp på den 25. oktober, ikke bli arrangert.

Paris-Roubaix er en utrolig populær begivenhet som blir møtt med stor entusiasme hvert år. Det ble opprinnelig utsatt fra 12. april som en følge av nedstenginga av samfunnet denne våren for å bekjempe spredningen av COVID-19-viruset.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke vertskommunene og samarbeidspartnerne som har støttet oss i denne perioden og som var, som oss, henrykt over tanken på å se brosteinsdronningen på høsten.

Vi sees på brosteinen den 11. april i 2021 for å feire et av de aller største monumentene i sykkelsporten.

Norske ryttere skulle i aksjon

Vegard Stake Laengen, Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff, Amund Grøndahl Jansen, Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller skulle alle i aksjon i Paris-Roubaix, men får nå krysse fingerne for at rittene i Belgia går som planlagt.

Også lørdagens Amstel Gold Race ble avlyst etter at myndighetene skjerpet inn tiltakene mot oppblomstringen av viruset innafor deres landegrenser.

Norske Team Hitec var invitert med til den første utgaven av kvinnenes Paris-Roubaix. Også Susanne Andersen (Team Sunweb) skulle gi seg i kast med det tøffe brosteinsrittet.

– Jeg skulle egentlig ha kjørt Paris-Roubaix, men det ble jo nå kansellert. Jeg har De Panne og Bretagne på programmet mitt, opplyser hun til procycling.no.

Det er for øvrig første gang siden verdenskrigene at det ikke blir noe av Paris-Roubaix. Totalt er det arrangert 118 utgaver på herresiden. Kun mellom årene 1940-1942 og 1915-1918 har det ikke blitt noe av.

Og nå i annerledes året 2020, da.

Tagget med: ,

Les også disse