Prøv Procycling Pluss idag

VIL VINNE IGJEN: Chris Froome ønsker å vinne Tour de France igjen. Også i sesongstarten i Oman, ønsker briten å være konkurransedyktig. Foto: LEON NEAL (Scanpix/Afp)

– Det er en enorm motivasjon

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 16.02.14 13:05

Del på    

Chris Froome vil vise at fjoråret ikke var et blaff.

Fjorårets Tour de France-vinner starter årets sesong i Tour of Oman.

Chris Froome vant etapperittet i fjor, i tillegg til Critérium International, Romandiet rundt, Critérium du Dauphiné og Tour de France.

Vil vinne mer
I år sykler han sannsynligvis færre ritt, men ønsker likevel å vise at fjoråret ikke bare var flaks.

– Jeg ønsker å støtte opp om resultatene de neste fem årene for å bevise at det ikke var et blaff, sier Froome til Skys hjemmeside.

– Mine resultater vil tåle tidens tann, og jeg ønsker å fjerne enhver tvil rundt dem. Det er en enorm motivasjon.

Briten ble pepret med dopingspørsmål etter sine triumfer i fjor, men har hele tiden bedyret sin uskyld. Nå ønsker han å kjempe i toppen i flere år for å vise at han ikke brukte noen ulovlige medikamenter.

Mindre press
Det forsøket starter altså i Oman. Etapperittet over seks etapper starter på tirsdag, og som vanlig skal det trolig avgjøres opp Green Mountain.

– Jeg har ikke det samme presset som jeg hadde i fjor. Jeg er mer avslappet før denne sesongen, men samtidig har jeg det samme ønsket og motivasjonen til å starte å sykle ritt. Jeg gleder meg virkelig.

28-åringen har i vinter trent hjemme i Sør-Afrika. Hans første test kommer når han skal kjempe mot blant annet Joaquin Rodriguez, Thibaut Pinot, Roman Kreuziger, Tejay Van Garderen, Rigoberto Uran og Vincenzo Nibali i bakkene i Oman.

– Jeg har følt meg bra på trening, så jeg håper virkelig å kunne sykle bra.

Tagget med: ,

Les også disse