Prøv Procycling Pluss idag

FINNER IKKE FLYTEN: Luke Rowe og Team Sky venter fortsatt på den første monumentseieren på brostein. Her smaker Michal Kwiatkowski på støv og brostein under niende etappe av Tour de France 2018. Foto: SM - Pool/Getty Images

– Det ene området der vi ikke har fått til mye

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.02.19 09:59

Del på    

Luke Rowe ønsker å fikse Team Sky sitt brosteins-kompleks.

(procycling.no): Siden starten i 2010 har Team Sky vunnet åtte Grand Tours. Ingen andre lag er i nærheten av samme antall i samme tidsrom.

Team Sky har vært sykkelsportens aller største lag, men på ett område har de aldri fått det helt til. De største brosteinsklassikerne forblir et åpenbart tomrom i Team Sky sine palmarès.

– År etter år så sitter vi her og sier «vi har et sterkt lag, og vi vil vinne noe». Det er lett å si, men vanskelig å få til. Men jeg vil fremdeles stå her og si at vi har et bra lag, og vi vil vinne noe, sier Luke Rowe i intervju med Cyclingnews.

– Om du ser på hva vi har gjort som lag, så har vi hatt suksess på alle områder de siste årene. Men det ene området der vi ikke har fått til mye er brosteinsklasikkerne. Det er et tomrom i våre palmarès som både jeg og laget ønsker å fylle, fortsetter waliseren.

Seirene på brostein har vært få, og spesielt de siste årene, særdeles sjeldne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORRIGE STORE SEIER: Michal Kwiatkowski slo Peter Sagan i seierskampen i E3 Harelbeke 2016. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Team Sky sine store seirer på brostein:

  • 2010: Omloop Het Nieuwsblad (Juan Antonio Flecha)
  • 2011: Kuurne-Brussels-Kuurne (Chris Sutton)
  • 2012: Kuurne-Brussels-Kuurne (Mark Cavendish)
  • 2014: Omloop Het Nieuwsblad (Ian Stannard)
  • 2015: Omloop Het Nieuwsblad (Ian Stannard), E3 Harelbeke (Geraint Thomas)
  • 2016: E3 Harelbeke (Michal Kwiatkowski)

I en rekke av de litt mindre klassikerne på humpete stein har fangsten vært ganske solid. Men i de to største, Flandern rundt og Paris-Roubaix, lar triumfen vente på seg.

Selv har Rowe en 8. plass i Paris-Roubaix fra 2015, og 5. plass fra Flandern rundt året etter som bestenoteringer. Sånn sett står 28-åringen for Team Sky sin eneste topp fem-plassering i det belgiske festrittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ANDRE GANG: Ian Stannard ble nummer tre i Paris-Roubaix i 2016. Det var andre gang en Sky-rytter endte på podiet i et av brosteinsmonumentene. Foto: Tim De WaeleLC/Tim De Waele/Corbis via Getty Images

I Roubaix har britene klart seg bedre. Gianni Moscon hang med i tetgruppa i 2017, men endte som femtemann. Året før ble Ian Stannard slått i spurten av tidligere Sky-rytter Mathew Hayman og Tom Boonen. I lagets første år var det Juan Antonio Flecha som bar ansvaret på sine spanske skuldre. Den spanske pilen tok tredjeplassen bak Cancellara og Hushovd i 2010, og endte som fjerdemann i 2012.

Ble disket i 2018

For et år siden var Rowe fremdeles litt på vei tilbake etter å ha brukket beinet i et utdrikningslag. Klassikerne endte, ikke overraskende, ganske elendig.

– På dette tidspunktet i fjor så begynte jeg sesongen i Abu Dhabi, men det føltes ut som et comeback. Jeg hadde ikke gjort mye den vinteren, og manglet tusenvis av kilometer sammenliknet med tidligere år. I år har jeg bare hatt medvind, og startet som normalt i Australia. Jeg er definitivt i bedre form enn jeg var for tolv måneder siden.

Rowe haltet seg til startstreken i både Flandern rundt og Paris-Roubaix i fjor, men fullførte ikke sistnevnte. I Flandern ble han disket.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRUSTRERENDE 2018: Luke Rowe ble disket i Flandern rundt, og i Paris-Roubaix ble det velt og DNF. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Det kan hende jeg tar feil, men så vidt jeg vet så var det én rytter som ble diskvalifisert i løpet av hele fjoråret for å sykle på fortauet. Og det var meg. Ser du på en klassiker i fem minutter så ser du ti ryttere sykle på fortauet, så jeg synes det var strengt. Men slike ting må man bare glemme. Det kommer alltid flere sjanser.

Team Sky sin matematiske Grand Tour-tilnærming fungerer muligens ikke like godt i de mer kaotiske brosteinsrittene. Men Luke Rowe hevder selv han aldri har vært opptatt av wattverdier.

– Folk lever og dør for tallene sine, men jeg bryr meg ikke så mye. Det er følelsen som er nøkkelen, og jeg føler meg bedre enn noen sinne. Neste uke kommer en stor helg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FEMTEMANN: Alexander Kristoff vant spurten om fjerdeplass i Flandern rundt 2016, med Luke Rowe på plassen bak. Det er waliserens beste prestasjon i et monument. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Den belgiske brosteinsåpningen markerer starten på klassikersesongen. For Team Sky har rittet vært et av få på brostein der de faktisk har mye å være stolte over. Luke Rowe håper å fortsette tradisjonen.

– Jeg prøver alltid å nå åpningshelgen i så god tilstand som mulig, og fortsette derfra. Det er ikke så mange muligheter for trening mellom åpningshelgen og resten av klassikerne. Da er det kun ritt som gjelder, konstaterer Rowe.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse