Prøv Procycling Pluss idag

JAKTER NUMMER TRE: Chris Froome vant Tour de France i 2013 og 2015. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

– Det blir min største utfordring

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.06.16 20:59

Del på    

Chris Froome tar ingenting for gitt i Tour de France 2016.

Torsdag møtte et fulltalig pressekorps fram på Team Skys pressekonferanse på Omaha Beach, nord i Frankrike. Chris Froome er kanskje den største favoritten til å vinne årets utgave av La Grande Boucle, men briten vet at kampen om hans tredje Tour-seier neppe blir noen knockout.

– Jeg er klar for årets Tour, men jeg vet vi ikke kan ta noe for gitt. Det er mange faktorer som spiller inn som vi ikke kan påvirke, sa 31-åringen ifølge Cyclingnews.com.

– Målet er å vinne min tredje Tour de France, men dette blir min største utfordring så langt i karrièren. Jeg har en god gruppe rundt meg, og jeg vet jeg kan sette min lit til dem om jeg får det tøft.

Er det en ting fjorårsvinneren ikke kan klage på, så er det støtten fra laget. Team Sky stiller kruttsterkt når Grand Depart går lørdag.

Klatretungt
Med seg i Sky-bussen har han Wout Poels, Geraint Thomas, Sergio Henao, Mikel Landa og Mikel Nieve å støtte seg på i fjellene, mens det er Luke Rowe og Ian Stannard som skal sørge for at kapteinen kommer helskinnet gjennom de flate etappene. Et lag tilpasset løypa, ifølge Froome selv.

– Årets Tour-løype er laget for klatrerne. Selv tempoetappene. En er en bakketempo, og den andre har to bakker i seg. Det er mer bakker i år enn tidligere utgaver, så derfor stiller vi klatresterkt.

– Etter at jeg begynte å komme til Frankrike med ambisjoner om seier så har rittet blitt dominert av klatrere i større og større grad. Nivået i år er høyere enn noen sinne. Jeg har flere rivaler, og de er bedre enn noen gang, hevder Sky-kapteinen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse