Prøv Procycling Pluss idag

Primoz Roglic

SYKKELKRANGEL: Primoz Roglic hadde nettopp blitt andremann bak Miguel Ángel López på toppen av Col de la Loze, da UCI-kommissæren ville sjekke sykkelen hans. Så ble det bråk på toppen av fjellet. FOTO: Charly Lopez/ASO

Derfor ble det bråk på toppen av Col de la Loze

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.09.20 09:35

Del på    

– Jeg er knust, men vår gule drøm lever videre, sier Merijn Zeeman.

(procycling.no): En krangel om sykkelen til Primoz Roglic skal ha utløst konflikten mellom sportsdirektør Merijn Zeeman og en UCI-kontrollør på toppen av Col de la Loze etter den 17. etappen av årets Tour de France.

I en pressemelding skriver Jumbo-Visma at sykkelen til Tour de France-lederen ble ødelagt og at kranksettet måtte byttes ut. I henhold til reglene har kontrollørene fra UCI lov til å demontere deler av sykkelen dersom de har grunn til å mistenke såkalt «mekanisk juks».

procycling.no (+): Sykkelstjernenes mest bisarre skader

Jumbo-Visma klargjør i pressemeldingen at sykkelen til Roglic ikke brøt mot regelverket.

– Jeg ble sinna når komissæren fjernet kranksettet fra sykkelen til Primoz. Vi står inne for at idretten skal utføres på rettferdig vis, og det innebærer også kontroller, men det må gjøres innenfor fornuftige rammer. På tross av det skulle jeg ha forholdt meg rolig og henvendt meg til UCI-kommisæren med mer respekt, sier Zeeman.

«Jeg er knust, men vår gule drøm lever videre»

I kommunikeen som ble sendt ut i etterkant av etappe 18 mot La Roche-sur-Foron, kom det fram at 41-åringen hadde fått 2000 sveitserfrancs i bot og hadde blitt kastet ut av rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KASTET UT: Merijn Zeeman har ikke lenger noen offisiell rolle for Jumbo-Visma under de siste etappene før hovedfeltet inntar Paris. FOTO: Team Jumbo-Visma

41-åringen skal ha brutt artikkelen 8.2.2 i UCI-reglementet og skal ifølge rapporten har vist «truende, injurierende og upassende oppførsel mot en UCI-ansatt som utførte kontroll av sykler i etterkant av den 17.-etappen».

procycling.no (+): Norsk proff har alt satt seg på skolebenken

Jumbo-Visma har valgt å beholde Zeeman, som er blant lagets ledende sportsdirektører, i Frankrike inntil videre. Han vil dog ikke ha noen offisielle rolle for laget i forbindelse med etappene.

Video: Se referat fra den 18. etappen i touren her:

På Twitter skriver Zeeman følgende om situasjonen:

– Etter hendelsen beklaget jeg meg umiddelbart overfor UCI-kommisæren det gjaldt. Han godtok også min unnskyldning. Jeg er knust, men vår gule drøm lever videre.

Tagget med: , ,

Les også disse