KASTET UT: Merijn Zeeman har ikke lenger noen offisiell rolle for Jumbo-Visma under de siste etappene før hovedfeltet inntar Paris. FOTO: Team Jumbo-Visma

Skal ha oppført seg «truende, injurierende og upassende» mot UCI-kommissær

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.09.20 21:23

Del på    

Jumbo-Visma-sjef i trøbbel etter konfrontasjon på Col de la Loze.

(procycling.no): Det gikk åpenbart ei kule varmt mellom sportsdirektør Merijn Zeeman og en kontrollør fra UCI på toppen av Col de la Loze onsdag kveld.

Rittkommunikeen avslører nemlig at Zeeman har blitt bøtelagt med hele 2000 sveitserfrancs, og deretter blitt kastet ut av Tour de France.

procycling.no (+): Col de la Loze – den mest brutale av dem alle?

41-åringen skal ha brutt artikkelen 8.2.2 i UCI-reglementet som går på «truende, injurierende og upassende oppførsel fra en lagansatt mot en UCI-ansatt som utførte kontroll av sykler i etterkant av den 17.-etappen».

Foreløpig har ikke Jumbo-Visma uttalt seg i sakens anledning. procycling.no har kontaktet lagets pressesjef uten hell foreløpig. Heller ikke Amund Grøndahl Jansen har uttalt seg i sakens anledning.

På jakt etter ulovlige motorer

UCI velger ut et visst antall sykler som skal sjekkes etter hver etappe for å forsikre seg mot såkalt «teknologisk svindel». Noen av disse undersøkes med røntgen for å avsløre bruk av eventuell innebygd motor. Dersom kontrollørene finner noe mistenkelig, kan de kreve at rammen skrus fra hverandre.

procycling.no (+): Kommentar – derfor bytter Grøndahl Jansen lag

Under etappen mot La Roche-sur-Foron har UCI også reagert relativt kraftig overfor Wout Van Aert. Ifølge kommunikeen skal Van Aert ifølge rittjuryen ha hengt på en følgebil på vei opp det siste fjellet.

Den 26 år gamle belgieren dukket opp som troll av eske og tok tredjeplassen bak Michal Kwiatkowski og Richard Carapaz. Nå har Van Aert fått 200 sveitserfrancs i bot og blitt straffet med ti sekunders straff i sammendraget.

Han har også mistet fire poeng i poeng- og klatrekonkurransen.

Tagget med: ,

Les også disse