VANT: Rohan Dennis imponerte i spurten i Tour of the Alps. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Dennis vant amputert Tour of the Alps-etappe

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.04.17 17:26

Del på    

Overrasket i spurten.

(procycling.no): Australske Rohan Dennis vant den andre etappen av Tour of the Alps etter en svært imponerende bakkespurt i Innervillgraten.

I utgangspunktet skulle etappen være 180 kilometer lang, ble kortet ned med 40 kilometer. Kraftig snøfall i Brennerpasset gjorde at starten ble flyttet fra Innsbruck til Vipiteno.

LES OGSÅ: Alpe-etappe kortet ned etter snøfall

BMC-rytteren er kjent for å være en tempomaskin, men da etappen skulle avgjøres overrasket han. To lengre stigninger skulle sørge for en utskillelse mot slutten, men det ble aldri de store splittene. Mot mål i Innervillgraten var det en redusert gruppe som kom mot mål og da Dennis klinket til var han mer eller mindre overlegen.

26-åringen krysset streken først og kunne juble for seier foran Thibaut Pinot (FDJ) og Davide Ballerini (Androni Gicattoli).

Etter etappen skrøt Dennis av lagets innsats.

– Seieren kan jeg takke laget for. Det var kaldt og vi skulle hele tiden tilbake til bilen for å få nye klær. De hjalp meg utrolig mye og derfor hadde jeg beina.

– Jeg er glad for at etappen ble kortet ned. Det ville vært farlig å kjøre opp Brennerpasset.

Thibaut Pinot overtok sammenlagtledelsen i rittet, etter at han sikret seg bonussekunder med andreplassen. Han ligger på samme tid som Scarponi, men italieneren kom inn lengre bak i gruppen, så franske Pinot overtok ledelsen på poeng.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse

Kontaktinfo

Ansvarlig redaktør: Ole Brokhaug | ole[hosdederre]procycling.no
Redaktør: Jarle Fredagsvik | jarle[hosdederre]procycling.no

Kontakt redaksjonen: post[hosdederre]procycling.no
Annonsesalg: admin[hosdederre]procycling.no

Adresse: Procycling.no, Fjordveien 3, 1363 Høvik

procycling.no er Norges ledende sykkelnettsted. Innholdet på sidene våre er beskyttet av åndsverkloven og annen lovgivning. Det er ikke tillatt å benytte våre tekster eller fotografier uten tillatelse. Vi står ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider. Les om informasjonskapsler / personvern på denne siden

Ønsker du å annonsere hos oss? Ta kontakt med admin[hosdederre]procycling.no.