SPURTSEIER: Adam Blythe og Kenny Dehaes klarte ikke å hamle opp med Kristoffer Halvorsen i Handzame Classic. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Den stolteste seieren jeg har vært med på

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.03.17 19:14

Del på    

Kristoffer Halvorsen roser lagkameratene som pushet ham til seier i Handzame Classic.

(procycling.no): Sesongåpningen til Kristoffer Halvorsen endte med velt like etter start i GP de la Ville de Lillers. På andre forsøk, i Nokere Koerse, ble 20-åringen hindret av velt. Fredag gikk det bedre. I årets tredje ritt, Handzame Classic, klarte ingen å stoppe U23-verdensmesteren fra Joker Icopal.

Det som kom nærmest å stoppe sørlendingen i fredagens belgiske endagsritt, var Joker-syklistens eget hode.

– Jeg var egentlig ganske «fucked» i beina om du kan si det på den måten. Jeg hadde ikke troa på at jeg skulle greie det. Men jeg blir pushet fram av lagkamerater som hjelper meg så mye de kan. Det gjør at jeg får ut det lille ekstra, og det holdt i dag, sier Halvorsen til procycling.no.

Supertalentet fra Kristiansand legger ikke skjul på at spurttriumfen i semiklassikeren smakte godt.

– Det betyr mye. Det betyr at vi viser at vi har gjort en bra jobb i år igjen. Vi vant ikke bare på flaks i fjor, konstaterer Joker-syklisten.

– Det er den stolteste seieren jeg noen gang har vært med på. Måten vi gjør det. Vi bruker laget bra. Og jeg ser hvordan de jobber og ser hvor viktig det er at man er kamerater. At vi virkelig er gode venner. Det gjør meg veldig, veldig stolt, men samtidig veldig ydmyk når man sitter der og får så mye hjelp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RASKEST: På oppløpet i Kortemark måtte den britiske mester se seg slått av U23-verdensmesteren fra Kristiansand. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Vegard Breens genistrek

Gjennom en kaotisk dag på belgiske veier var det Vegard Breen som ledet blåtrøyene gjennom asfaltstriden. Da Doffen fortalte at han var helt ferdig, med flere mil igjen, visste Joker Icopal sin roadcaptain hvilke knapper han måtte trykke på.

– Doffen og jeg satt foran der og kjørte nesten hele dagen, og det var et veldig tøft ritt. Da vi hadde to lokale runder igjen sa Doffen til meg at han var helt ferdig. Han var i ferd med å slippe, forteller Breen til procycling.no.

– Da tar jeg avgjørelsen at «Okey. Da begynner vi å kjøre». Når han sier til meg at han er helt kokt, da vet jeg hva lagmoral gjør med folk. Når han ser at de andre sitter og tømmer seg for ham i fronten. Da kommer han til å sørge for at det ikke er forgjeves i spurten. Det er fordelen med å være en så bra og sammensveiset gjeng. Når alle tømmer seg for Doffen, så er det ikke aktuelt for ham å gi opp, beretter 27-åringen.

Halvorsen sviktet ikke i spurten, og understreker hvor viktig lagkameratene var for motivasjonen.

– Akkurat der og da, så hater jeg han, sier Halvorsen, og bryter ut i latter.

– Neida, jeg gjør ikke det. Jeg var ganske gåen. Han er jo en mesterhjerne på akkurat det der. Det hjalp meg ganske mye. Da fikk jeg ut det siste lille jeg hadde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMAKEN AV SEIER: Vinneren fikk mest i glasset etter målgang i det belgiske endagsrittet. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Instinktene slår til i finalen

Joker-spurteren kjempet seg fram i posisjon på egenhånd over de siste kilometerne. Men tankene som ligger bak manøvrene i feltet kan han ikke forklare. I spurtens hete reagerer Halvorsen på instinkt.

– Sånn som i dag så var jeg egentlig ganske negativ til det var fire kilometer. Så er det et eller annet som snur seg ganske fort, humrer sørlendingen.

– Alle valgene jeg gjør etter det er veldig bra valg. Alt går på autopilot. Man tenker ikke over det.

200 meter fra mål, etter å nesten ha blitt sperret av en Bora Hansgrohe-rytter, åpner det seg foran U23-verdensmesteren.

– Jeg skjønner jeg kan vinne når det er 200 meter igjen. Jeg blir litt sperret av en Bora-rytter. Det var planen deres. De så jeg lå på bakhjulet, og han som ligger bak den første Bora-rytteren slutter å spurte, og prøver å sperre meg inne. Jeg kom meg rundt, og etter det så var det ganske fri bane, og da gikk det bra.

Nå venter U23-utgave av Gent-Wevelgem på Halvorsen, som der vil sykle sitt første ritt i regnbuetrøya. Deretter går turen til Driedaagse De Panne. Med sesongens første seier i boks, kan Joker og lagets spurter senke skuldrene.

– Jeg har vært ganske sikker på at den seieren skulle komme en eller annen gang. Det er selvfølgelig deilig både for meg og for laget. Det er deilig å få en seier, og vi vise at vi er skikkelig gode på de vi driver med.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse