OVERLEGEN: Arnaud Démare var i en egen klasse på den andre etappen av Critérium du Dauphiné. Alexander Kristoff fulgte nærmest, men var likevel langt fra seier. FOTO: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Démare utklasset Kristoff

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 5.06.17 17:00

Del på    

Kristoff på andreplass i Dauphiné.

(procycling.no): Katusha-Alpecin leverte Alexander Kristoff i strålende posisjon inn på oppløpet i Arlanc, på den andre etappen av Critérium du Dauphiné, men nordmannen måtte gi tapt mot Arnaud Démare.

29-åringen kunne åpne spurten først, men da franskmannen dro til var han ingen match. Démare spurtet til slutt inn til seier, flere sykkellengder foran Kristoff og resten av feltet. Katusha-Alpecin-rytteren greide imidlertid å holde unna og tok en flott andreplass, like foran Nacer Bouhanni, i den slake motbakken på oppløpet.

– Démare har vært skikkelig sterk i slike avslutninger i år og i dag igjen var han den beste. Jeg må være fornøyd med andreplass. Laget gjorde en skikkelig bra jobb og vi tok fronten på den siste kilometeren. Jeg følte meg bra, til tross for å ha vært forkjølet og fremdeles er det. Formen var god før jeg ble forkjølet. Jeg var dårlig da jeg startet i går, men følte meg litt bedre i dag og resultatet viser også at jeg ikke kan være så dårlig, sa Kristoff i et intervju vist på TV2 etter etappen.

Edvald Boasson Hagen sykler også det franske etapperittet og lå godt plassert langt foran, inn på den siste kilometeren. Dessverre tapte han flere plasseringer i den intense posisjonskampen, men spurtet likevel inn til en solid sjetteplass. I forkant av avslutningen la hans lag, Dimension Data, ned mye arbeid og kjørte hardt for å slite ut rudsbygdingens motstandere.

Resultater finner du nederst i artikkelen!

Slik gikk det til:

En mellomhard etappe tok rytterne gjennom 171 kilometer mellom Saint-Chamond til Arlanc. Den andre etappen av årets Critérium du Dauphiné inneholdt fire kategoriserte stigninger, deriblant en lengre andrekategori.

Etter en rask åpning kom Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Mickaël Delage (FDJ), Nathan Brown (Cannondale-Drapac) og Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) seg løs over tredjekategorien Côte de Croix Blanche, hvor Combaud var først over.

Drøyt 15 kilometer senere ble imidlertid bruddet redusert til tre mann, ettersom Delage slapp seg tilbake til hovedfeltet, trolig for å hjelpe rundt sin kaptein, Arnaud Démare. Etter omtrent 40 kilometer av etappen hadde trioen i front en ledelse på tre og et halvt minutt. I hovedfeltet var det sammenlagtleder Thomas De Gendts lag, Lotto-Soudal, som styrte tempoet.

100 kilometer fra mål tok rytterne fatt på den ni kilometer lange andrekategorien Col de Verrières-en-Forez, hvor det var Bouwman som var først over fra bruddet. I hovedfeltet bidro også nå Astana med å holde avstanden stabil. Like etter andrekategorien tok de fatt på en ny stigning og Bouwman gikk solo fra sine bruddkompanjonger, og var først over fjerdekategorien Col de Baracuchet, før han ble hentet av Combaud og Brown like etter.

I hovedfeltet hadde Astana satt opp et hardt kjør og avstanden var nede i 45 sekunder, da Alexey Lutsenko støtet. Kazakhstanerens forsøk på å komme seg opp til trioen i front var vellykket og han tok dem igjen med drøyt 70 kilometer til mål, mens farten i hovedfeltet ble skrudd ned.

Inn mot målbyen Arlanc, med 31.5 kilometer til mål, skulle rytterne ta fatt på en lokal sløyfe, og Lutsenko – som den klart friskeste i bruddet – gikk løs og tok fatt på avslutningen med nesten et minutts ledelse på hovedfeltet. I starten på runden ventet en seig motbakke og til tross for tøft kjør fra Dimension Data i hovedfeltet holdt den tidligere U23-verdensmesteren godt unna.

Likevel begynte luken å minske betydelig inn på de siste 15 kilometerne, med feltet bare på 25 sekunders avstand, stadig med Dimension Data i førersetet. I det veien begynte å gå nedover mot Arlanc igjen var det flere lag som begynte å bidra smått i front av hovedfeltet, mens Lutsenko lå bare et par hundre meter foran.

De siste fem kilometerne var uten noen spesielle tekniske utfordringer og veien i hovedsak ganske rett frem. Med tre kilometer til mål tauet et hurtiggående hovedfeltet inn Lutsenko. I den breie veibanen kjempet flere lag seg til fronten og kjempet om pole position inn på oppløpet.

Inn på den siste kilometeren kom Katusha-Alpecin til fronten, etter å ha vært usynlige store deler av etappen. Alexander Kristoffs lagkamerater satte ham i en strålende posisjon og han kunne åpne spurten fra fronten. Dessverre var Arnaud Démare i en annen klasse i dag og tok seieren overlegent foran Kristoff og Nacer Bouhanni.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse