SLÅR TILBAKE MOT ANKLAGENE: Arnaud Démare nekter for å ha jukset under lørdagens Milano-Sanremo, slik to konkurrenter hevder. EPA/SEBASTIEN NOGIER

ENDELIG: Démare kunne feire sin første seier på tre måneder. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Démare stoppet seierstørken

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.06.16 16:19

Del på    

Franskmannen vant avslutningsetappen i Route de Sud.

Route de Sud ble avsluttet med en 154.8 kilometer lang etappe. Etter åtte runder i en småkupert løype endte det i massespurt.

Vinneren av årets Milano-Sanremo, Arnaud Démare, fikk et utsøkt opptrekk av sine lagkamerater i FDJ, og gjorde ingen feil i spurten.

Yohann Gene (Direct Energie) fulgte 24-åringen en stund, men over de siste hundre meterne seg Démare i fra sin landsmann. Dermed tok FDJ-spurteren sin første seier siden han vant sitt første monument, Milano-Sanremo.

Quintana vant sammenlagt
For Nairo Quintana var Route de Sud generalprøven til Tour de France, og colombianeren bestod prøven med glans. Han vant tempoetappen, og ble nummer to bak sin lagkamerat på den påfølgende kongeetappen.

– Det er en viktig seier. Laget har jobbet veldig bra, helt fra første etappe til i dag. Det var en flott dag i går da Soler vant, og det er bra vi tok sammenlagtseieren, sier Quintana etter etappen i et intervju vist på Eurosport. Nå venter Tour de France, der 26 åringen er på jakt etter sin første gule trøye.

– Jeg er tilbake i Europa etter seks uker i Colombia, og jeg føler meg veldig bra før Tour de France. Både i fjellene og på tempo. Her syklet jeg på en helt ny temposykkel. Jobben jeg har gjort på tempo har gitt gode resultater.

Slik gikk det til:
Søndag ble Route de Sud avsluttet med en 154.8 kilometer lang etappe utgjort av åtte runder i en rundløype.

Levarlet (HP BTP), Di Gregorio (Delko), Chavanel (Direct Énergie) og Denz (AG2R) fikk tidlig en luke på fire minutter på resten av rytterne.

Feltet kontrollerte utbryterne godt, og med 17 kilometer igjen var ledelsen nesten eliminert. Denz støtet, og var den i bruddet som holdt ut lengst. 22-åringen sitt soloforsøk varte til tolv kilometer gjensto, før også han ble hentet av hovedfeltet.

De ti siste kilometerne gikk i et forrykende tempo og ingen fikk muligheten til å rykke fra feltet.

Vegard Breen (Fortuneo Vital) satt langt framme mot slutten og hjalp sin lagkamerat, Julien Loubet.

Loubet støtet kort tid etter, og Rojas (Movistar) og Vaugrenard (FDJ) tok opp jakten. En tettrioen ble dannet med drøye fire kilometer igjen.

Cofidis og Delko tok ansvar i hovedfeltet, og hentet angriperne med 2.5 kilometer igjen.

En kilometer senere kom FDJ-toget til fronten med Demare i god posisjon. Franskmannen fikk et godt opptrekk, og gjorde ingen feil i spurten.

Tagget med: , , , ,

Les også disse