UNDER ETTERFORSKNING: Skal undersøke påstander om juks fra Arnaud Demare under Milano-San Remo. Foto: Marco Bertorello (Scanpix/Afp)

TRIUMF: Seieren på Via Roma i Milano-Sanremo er FDJ-rytterens suverent største triumf. Foto: Marco Bertorello (Scanpix/Afp)

Démare: – Bedre enn jeg var i fjor

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.03.17 22:11

Del på    

Tittelforsvareren mener han har tatt steg siden triumfen i Milano-Sanremo 2016.

(procycling.no): Arnaud Démare nådde et nytt steg av karrièren sin da han gikk til topps under fjorårets Milano-Sanremo. Ikke bare viste han endelig at han var kapabel til å vinne de aller største rittene, han tok også den første franske monumentseieren siden Laurent Jalabert vant Il Lombardia i 1997.

I 2017 har den 25 år gamle FDJ-kapteinen vist strålende takter gjennom sesongens første måneder. I Etoile de Bessèges tok han to etappeseire. Like før Milano-Sanremo, i Paris-Nice, viste spurteren nye sider av seg selv da han fulgte et angrep fra Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), og vant etappen.

– Jeg jøler jeg er bedre enn jeg var i fjor. Jeg restituerer meg raskere etter harde intervaller, og føler meg mer robust både mentalt og fysisk. Laget mitt har også blitt bedre, forteller Démare til Sporza.

Med styrket selvtillit etter tre triumfer på CV-en denne sesongen har franskmannen grunn til å være optimistisk før lørdagens klassiker.

– Det er alltid godt for hodet å vinne tidlig i sesongen, konstaterer U23-verdensmesteren fra 2011.

Sportsdirektør i FDJ, Thierry Bricaud, har tro på sin kaptein før bataljen som venter før målgang i Sanremo.

– Han kjører godt om dagen. Det er ingen overraskelse, men det er viktig, spesielt for lagkameratene. Takket være hans prestasjoner så vet de at de har en kaptein, som kan gjøre jobben som trengs.

Tagget med: , , , ,

Les også disse