HERJET: Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Yves Lampaert, Davide Martinelli og Michael Mørkøv vant både Hammer Climb og Chase i Limburg. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Deceuninck-QuickStep med ny totaldominans i Limburg

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.06.19 17:19

Del på    

I en klasse for seg selv også i Hammer Sprint.

(procycling.no): Mens Remco Evenepoel dominerte Hammer Climb på den første dagen i Limburg, var det lagkameratene i Deceuninck-QuickStep som herjet på dag to og i Hammer Sprint.

Da de åtte spurtene var gjort etter åtte runder på 12,4 kilometer var det ingen tvil om hvem som var dagens beste lag.

1307 poeng var den brutale vinnersummen til de blå ulvene. Bora-Hansgrohe var best av resten, med 706 poeng å vise til. Tredjeplassen gikk til Jumbo-Visma som endte på 541 poeng.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Allerede på den første spurten ble standarden satt. En gruppe på ti mann stakk av gårde, og Fabio Jakobsen spurtet enkelt inn til de første 100 poengene. Foran Lawrence Naesen (Lotto Soudal) og Moreno Hofland (EF Education).

Jakobsen ble slått av Max Walscheid (Team Sunweb) på den neste spurten, med John Degenkolb (Trek-Segafredo) på plassen bak. De var alle tre del av en litt større bruddgruppe enn de ti.

Kjøresterk kvintett stikker

Da feltet så begynte å nærme seg utkrystalliserte det seg en ny konstellasjon fra den store gruppa. Deceuninck-QuickStep var selvfølgelig med på notene.

Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) tok den neste spurten, men like bak fulgte Yves Lampaert for de blåkledde. Mens de fem første tok flest poeng, var andre QuickStep-ryttere langt framme i feltet og sørget for solid poengfangst.

Rasmus Fossum Tiller angrep fra feltet, men Dimension Data-rytteren sitt forsøk ble raskt nøytralisert.

På neste spurt var Yves Lampaert bedre enn Maciej Bodnar, mens Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma) tok tredjeplassen.

QuickStep raser framover

Det belgiske storlaget var fortsatt sultent på flere poeng, til tross for at de allerede var 317 poeng foran Bora-Hansgrohe.

På spurten med doble poeng som fulgte var nok en gang Lampaert foran Bodnar, før feltet samlet seg igjen. Jakobsen og Mørkøv fulgte på sjette og sjuendeplass over streken denne gangen.

En ny kvartett slet seg løs etter at feltet samlet seg en stakket stund. Denne gangen med Fabio Jakobsen på plass. Bruddet vokste litt i antall, og tok seg av de tre siste spurtene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Her var Cees Bool (Team Sunweb) best på den sjette spurten, foran Jakobsen. Sep Vanmarcke (EF Education) tok den syvende med et tidlig anrep, foran Jakobsen, før gruppa samlet seg igjen før den siste.

Ingen klarte å hamle opp med den unge nederlenderen som krysset målstreken først, med armene hevet, foran Andreas Schillinger (Bora-Hansgrohe).

Først ut på lagtempoen

Deceuninck-QuickStep står med 2374 poeng etter Hammer Climb og Hammer Sprint. Søndag venter Hammer Chase, der de triller først ut på den avsluttende lagtempoen.

Følgende åtte lag vil kjøre søndagens Hammer Chase og kjempe om seieren:

  1. Deceuninck-QuickStep
  2. Bora-Hansgrohe
  3. Team Jumbo-Visma
  4. Team Sunweb
  5. Trek-Segafredo
  6. Lotto Soudal
  7. CCC Team
  8. EF Education First

Tagget med: , , , , ,

Les også disse