FØRSTE SEIER: Florian Senechal tok sin første proffseier i tirsdagens Le Samyn. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Deceuninck fortsatte den perfekte klassikerstarten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.03.19 16:54

Del på    

Florian Sénéchal til topps i Le Samyn.

(procycling.no): Tirsdagens belgiske brosteinsritt Le Samyn endte i spurt fra en redusert favorittgruppe. Deceuninck-Quick-Step satt med tre mann i finalen, og spilte det taktiske spillet godt.

Tim Declercq angrep med 1200 meter igjen, men Roompot-Charles sørget for samling. Da satt Florian Sénéchal klar for hugg, og spurtet inn til den tredje strake brosteinsseieren for Deceuninck-Quick-Step. De belgiske ulvene vant både Omloop Het Nieuwsblad, ved Zdenek Stybar, og i Kuurne-Brussel-Kuurne gikk Bob Jungels sitt angrep inn.

I det tredje belgiske brosteinsrittet, Le Samyn, ble Aimé De Gendt (Wanty-Groupe Gobert) andremann, mens Niki Terpstra (Direct Energie) ble nummer tre.

Med Pieter Serry på femteplass og Declercq på syvende endte Sénéchal og Patrick Lefevere sine gutter med tre mann blant de ti beste.

For den 25 år gamle vinneren av rittet var triumfen hans aller første som proff. Sénéchal har allerede fem år som proff på baken, og hans sjette år er franskmannens andre på WorldTour-nivå. Fra før har han fire år i Cofidis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKÅL: Aimé De Gendt og Niki Terpstra måtte se seg slått av Florian Sénéchal i Le Samyn. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Slik gikk det til:

Det 200 kilometer lange rittet åpnet med tre mann i brudd.

Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Tom Dernies (Roubaix Lille Métropole) og Gianni Marchand (Cibel-Cebon) rykket av gårde, og ledet raskt med tre minutter.

Deceuninck-Quick-Step, Cofidis og Direct Energie startet jakten, og senket avstanden til 2:30 etter omlag 120 kilometer på de belgiske veiene.

Sidevinden smeller til

Inn på de lokale rundene, så møtte feltet på sidevinden. Tempoet steg raskt, og de tre i teten ble kjørt inn like raskt.

Feltet ble så splittet i tre. Det samlet seg igjen, men da hadde Remi Cavagna (Deceuninck-Quick-Step) og Stan Dewulf (Lotto Soudal) sneket seg av gårde sammen med Loic Vliegen (Wanty Groupe Gobert).

Et såpass farlig brudd fikk ikke gå umarkert, og et knallhardt kjør ventet i feltet. Det medførte også en kraftig reduksjon av tetgruppa.

På et punkt satt kun omlag 20 mann igjen, og Niki Terpstra (Direct Energie) sov i timen. Hans franske lag kjørte for å få opp nederlenderen igjen.

Terpstra slår tilbake

De tre i teten økte litt i en rolig fase, før Direct Energie plukket opp hansken.

Tempoet steg i sidevinden, og feltet ble smadret nok en gang. Kun små grupper satt igjen.

Selv Deceuninck-Quick-Step var litt på defensiven etter at deres gamle lagkompis selv startet å tråkke i front.

Kun en Wiggins-rytter klarte å følge, men bak de to nye lederne tok de belgiske ulvene ansvar igjen.

Samlet favorittgruppe

Fem mil gjensto fremdeles, og Terpstra regnet det nok som litt for langt. Direct Energie-rytteren roet det, og ble kjørt inn.

Da tråkket Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale) til, men det belgiske forsøket ble kortvarig.

Aimé De Gendt (Wanty-Groupe Gobert) og Pieter Serry (Deceuninck-Quick-Step) fikk dog litt lengre tid i manesjen.

45 kilometer fra mål ledet de to med 25 sekunder.

Jensen velter

Israel Cycling Academy-rytter August Jensen hang med lenge, men en stygg velt satte nordlendingen ut av spill.

Samtidig holdt de to i teten avstanden på solid vis, med AG2R-jagende i et redusert felt på jakt. Med tre mil igjen ledet de fremdeles med 20 sekunder.

Samarbeidet mellom De Gendt og Serry fungerte utmerket gjennom brostein og bakker, men feltet knappet innpå sekund for sekund.

Elmar Reinders (Roompot-Charles) tråkket til i en periode der Wallonie-Bruxelles tauet feltet. Nederlenderen kjørte seg raskt opp til de to i teten.

Siste runde

Ut på den siste runden, med 24,8 kilometer igjen, var fremdeles de to første i front, men fikk snart selskap av Reinders.

Et nytt mellombrudd slet seg løs og tok opp jakten på teten. Ytterligere fire ryttere fikk dermed kontakt med første gruppe.

Tim Declerq (Deceuninck-Quick-Step), Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale), Rémy Mertz (Lotto Soudal) og Jesper Asselman (Roompot-Charles) jobbet seg fram.

Over et av de siste brosteinspartiene angrep storfavoritt Niki terpstra (Direct Energie). Nederlenderen var raskt oppe hos tetgruppa. Lars Boom og Florian Senechal hang også med på støtet.

Terpstra jakter seier

Niki Terpstra forsøkte med hardkjør en lengre periode, men klarte ikke å kvitte seg med Lars Boom og Florian Senechal. Resultatet ble kun at tetgruppa forble samlet, med syv kilometer igjen.

Tetgruppa på ti mann var samlet inn på siste brosteinsparti med 3,5 kilometer igjen. Den forble ikke samlet.

Senechal, Terpstra og Boom skilte seg ut som de sterkeste. Samarbeidet fungerte ikke optimalt, og De Gendt og Declerq kom dermed opp.

Etter flere forsøk angrep Tim Declerq 1200 meter fra mål. Belgieren fikk en solid ledelse, men Roompot-Charles sørget for samling.

Det ble spurt om seieren, der Senechal var raskeste mann.

Tagget med: , , ,

Les også disse