LITE SUKSESS: Alberto Contador og John Degenkolb har slitt i årets Tour. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Dårlig dag for Trek-Segafredo

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.07.17 12:24

Del på    

Både Contador og Degenkolb langt bak.

(procycling.no): Tour de France 2017 har foreløpig ikke vært noe stort høydepunkt for Trek-Segafredo.

Lagets to største stjerner, Alberto Contador og John Degenkolb, er begge med i den 104. utgaven av Le Tour, men ingen av dem har klart å prege rittet i stor grad.

Lørdagens etappe hadde samme avslutning som den 13. etappen i 2015. Da ble Degenkolb nummer fire, og Contador nummer åtte. I går ble El Pistloero nummer 24, hele 22 sekunder bak Michael Matthews. Degenkolb var enda lenger bak, som nummer 36.

Den spanske klatreveteranen klarte seg bedre enn Fabio Aru, men han mistet tid til Chris Froome.

– Jeg var litt langt bak ja. Det var noen splitter der, og det er klart jeg ikke likte at jeg tapte tid. Jeg startet litt for langt bak. Jeg så Aru, noe som overrasket meg, men jeg klarte å ta igjen noen plasser, sa Contador etter etappen ifølge Cyclingnews.

På fredag gikk det bedre. Da hadde spanjolen sin beste dag så langt i Tour de France. På Bastilledagen ble han nummer tre, og klatret opp til tiendeplass i sammendraget. Men spanjolen har vært etterfulgt av velt og uhell de første to ukene, og ser frem til hviledagen på mandag.

– Søndag blir en tøff dag. For meg handler det bare om å komme trygt gjennom etappen, og så bruke hviledagen til å komme til hektene igjen.

El Pistolero, som står med to Tour-triumfer, er 5:37 bak Chris Froome etter 14 etapper. Mens Contador håper å avansere i sammendraget gjennom den siste uken, vil John Degenkolb gripe muligheten på de mer flate etappene.

– Det har vært en tøff Tour for meg så langt. Jeg tror krasjen (på fjerde etappe) satte meg litt tilbake, og har preget meg i tiden etter. Jeg har jobbet hardt for Alberto, men det er som det er. Touren er ikke over enda, og jeg vil fortsette å prøve. Vi får se hvordan det går etter hviledagen. Etappen på tirsdag kan passe meg godt, det samme gjelder dagen før tempoen. Og selvfølgelig etappen i Paris.

Om Contador og Degenkolb skal oppnå suksess i siste uke, må de klare seg uten Fabio Felline. Lagkameraten måtte bryte touren etter 14. etappe grunnet sykdom.

Tagget med: , , , ,

Les også disse