Prøv Procycling Pluss idag

ITALIENSK: Alessandro Covi spurtet inn til etappeseier på den sjette etappen av Tour de l'Avenir. FOTO: Skjermdump @tourdelavenir/Twitter

Danskene klarte ikke å utnytte overtall

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.08.18 10:30

Del på    

Ny bruddseier i Tour de l’Avenir.

(procycling.no): Hovedfeltet kom til kort mot et åttemannsbrudd på den sjette etappen av Tour de l’Avenir. Bruddet gikk løs med drøyt 100 kilometer til mål og på oppløpet kom feltet for sent.

Danskene la et godt grunnlag med tre mann i det opprinnelig ni mann store bruddet, men i finalen klarte de ikke å utnytte overtallet.

I stedet var det italienske Alessandro Covi som spurtet inn til seier i Cérilly, foran Mark Downey (Irland) og Simon Guglielmi (Frankrike), mens Jonas Gregaard ble beste danske på femteplass.

Like bak kom hovedfeltet i stort fart, men akkurat for sent til å ta igjen utbryterne. Det norske sammenlagthåpet Tobias Foss kom inn med feltet og ble beste norske rytter på 22. plass.

Aalrust ikke til start

Team Coop-rytter Håkon Aalrust hadde en strålende start på Tour de l’Avenir. Etter å ha tatt tredjeplass etter å ha vært i brudd på den andre etappen, overtok han den gule ledertrøyen etter det norske lagets tredjeplass på lagtempoen på den fjerde etappen.

På tirsdagens etappe, den femte, var imidlertid uhellet ute og en kraftig forslått sammenlagtleder kom til mål nesten 15 minutter etter etappevinneren, etter en velt.

Skadene gjorde at 20-åringen ikke startet onsdagens etappe.

Tiller i tidlig brudd

Etter en fartsfylt start i 31 varmegrader så klarte en større gruppe på elleve mann å slite seg løs fra feltet, hvor Rasmus Tiller satt.

Sammen med Alejandro Osorio (Colombia), Brent Van Moer (Belgia), Antonio Barac (UCI WCC), Mikkel Frølich Honoré (Danmark), Michael O’Loughlin (Irland), Edoardo Affini (Italia), Sven Burger, Thymen Arensman (Nederland), Marceli Boguslawski (Polen) og Ibai Azurmendi (Spania) fikk de åpnet opp en luke på halvminuttet til feltet.

Feltet ville imidlertid aldri slippe gruppen ordentlig av gårde og de ble etter hvert kjørt inn.

Dansk overtall

Dermed fortsatte støtecupen og nye ryttere forsøkte seg. Etter drøyt 70 kilometer av etappen skulle endelig et brudd begynne å etablere seg, da de tre danskene Jonas Gregaard, Mikkel Bjerg og Magnus Bak Klaris, sammen med Simon Guglielmi (Frankrike), Florian Stork (Tyskland), Mark Downey (Irland) og Alessandro Covi (Italia) gikk til.

Etter hvert fikk de også besøk av Daire Feeley (Irland) og Zeke Mostov (USA), og da det gjenstod 80 kilometer av dagens etappe hadde de opparbeidet seg en ledelse på to minutter tilbake til hovedfeltet.

Feltet slet med å få opp dampen og med 30 kilometer til mål hadde de fremdeles nesten to minutter, og bakfra begynte man også å støte for å prøve å kjøre ifra.

Feltet kommer for sent

I bruddet ble Stork satt og ble hentet av hovedfeltet, som etter hvert begynte å få opp farten og hadde kjørt ned avstanden til ett minutt og ti sekunder med 12 kilometer til mål.

Selv om feltet fortsatte å hente tid på utbryterne kom innsatsen for sent. Inn på de to siste kilometerne var avstanden fremdeles på 20 sekunder og kampen om etappeseieren skulle etter hvert stå mellom de åtte utbryterne.

Til slutt var det italienske Allesandro Covi som håndterte finalen best og spurtet over streken til etappeseier, foran Downey og Guglielmi, med feltet like bak.

Tagget med: , , ,

Les også disse