Prøv Procycling Pluss idag

AMBISIØS: Michael Valgren tror han kan bli verdensmester i Bergen neste år. FOTO: NTB SCANPIX/AFP/KENZO TRIBOUILLARD

Danske Valgrens store mål: – Jeg vil vinne VM i Bergen

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 9.11.16 12:35

Del på    

Michael Valgren håper på suksess og dårlig vær under mesterskapet i Bergen.

(procycling.no): Et VM på hjemmebane står høyt i kurs hos samtlige norske ryttere, men de er langt fra alene om å ha rittet i Bergen som sitt store mål neste sesong. Blant dem som ønsker å ødelegge festen, er danske Michael Valgren.

24-åringen, som ble nummer to i årets Amstel Gold Race, har sett på løypeprofilen i Bergen og konkludert med at han kan være en vinnerkandidat.

– Jeg vil gjerne prøve å bli verdensmester. Det er noe av det største man kan oppleve i sykkelsporten, og jeg tror jeg har kvalitetene som trengs for å vinne, sier Valgren i et intervju med dansk TV 2.

Etter tre sesonger i Tinkoff, som nå legges ned, skal den talentfulle dansken sykle for Astana de kommende sesongene. Der vil han få mer ansvar og muligheter til å kjøre for egne resultater i de største klassikerne.

Håpet er at det skal kulminere i VM-suksess.

– Jeg ser sinnssykt frem til det. Jeg må selvsagt bli tatt ut først, men hvis jeg kjører slik jeg ser for meg neste sesong, så skal jeg nok komme med. Og da skal jeg kjøre for å bli verdensmester. Det er mitt store mål, sier Valgren.

Håper på regnvær

Den 276 kilometer lange løypen, som starter i Øygarden og ender med flere runder i Bergen sentrum, inneholder blant annet en stigning tre kilometer før mål, som bør passe dansken bra. Men det er mer ved Bergen Valgren har sansen for.

– Bergen er kanskje den byen verden med mest regnvær. Jeg kjører alltid godt i regn, selv om jeg egentlig ikke er noe glad i det. Likevel har jeg kjørt godt i regnet siden jeg var junior, så jeg håper på at blir skikkelig ruskevær i Bergen under VM, sier han.

Som oppladning til mesterskapet håper han dog på å kjøre ritt i mildere klima.

– Jeg ønsker å kjøre Vuelta a España. Jeg kjørte rittet for to år siden, og da kjørte jeg bra i VM i Ponferrada like etter. Man merket også godt selvtilliten Magnus Cort hadde med seg inn i VM i år etter å ha kjørt bra i vueltaen, sier Valgren.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse