TEMPO: Det er på tempo Mathias Norsgaard har sin store styrke. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Danske på vei til Movistar

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.10.19 12:41

Del på    

Mathias Norsgaard får sjansen på WorldTour-nivå ifølge dansk TV 2.

(procycling.no): Det er i all hovedsak på tempo at 22 år gamle Mathias Norsgaard har gjort seg bemerket, med tredjeplass fra VM i fjor og fjerdeplass i år i U23-klassen.

erfarer altså dansk TV 2 at Norsgaard har signert for Movistar.

– Det er jo klart at jeg alltid, siden jeg var liten, har hatt en drøm om å kjøre på WorldTouren. Når man snakker om Movistar, så snakker man om ett av de sterkeste sammenlagtlagene de siste årene. Det er et veldig interessant lag, sier han selv, uten å ville si noe om hvorvidt han har signert for laget eller ei.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kontrakt med Riwal ut 2020

Dansken er for øyeblikket en del av Riwal Readynez, som i år har Krister Hagen og Sindre Skjøstad Lunke i stallen. Hagen la opp etter Gylne Gutuer, mens Lunke har forlenget kontrakten med laget på nivå to i sykkelsporten. Samtidig har både Sondre Holst Enger og Kristian Aasvold signert for laget foran neste sesong.

Videre har både Trond Håkon Trondsen og August Jensen blitt koblet til Riwal Readynez, og skulle Norsgaard nå være klar for Movistar, kan det øke sjansene for at det er plass til de to norske rytterne. 

Norsgaard hadde i utgangspunktet kontrakt med Riwal også for 2020, men dansk TV 2 melder at han har kommet ut av kontrakten.

22-åringen har hatt en god høstsesong, med seier på åpningsetappen i Tour de l’Avenir (og to dager i ledertrøya) og i Duo Normand sammen med Rasmus Quaade. Han avsluttet sesongen med U23-utgaven av Chrono des Nations, et ritt han hadde vunnet de to foregående årene. I år måtte han imidlertid nøye seg med en andreplass, slått av Jasper De Plus (lillebroren til Laurens).

Skulle Norsgaard få sjansen i Movistar, vil danskene ha 19 ryttere på WorldTour-nivå i 2020.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse