GULL: Etter VM-gullet i Doha har ikke Jakob Egholm kjørt inn de største resultatene, men i Hagens Berman Axeon får han en ny sjanse. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Dansk verdensmester til amerikansk talentfabrikk

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 4.11.18 14:06

Del på    

Jakob Egholm klar for Hagens Berman Axeon.

(procycling.no): Enda en danske trer inn i proffenes verden i 2019. Jakob Egholm ble juniorverdensmester i Doha 2016, og har nå blitt snappet opp av den amerikanske talentgrossisten Hagens Berman Axeon.

20-åringen skal som neo-pro sykle for prokontinentallaget i 2019 og 2020.

Etter VM-gullet i Qatar i 2016 har Egholm syklet én sesong for Gian-Castelli, før han i 2018 har tråkket sine mil for Bjarne Riis sitt Team Waoo (tidligere Virtu Cycling).

– Jeg har fulgt med på dette laget i flere år nå, og har alltid hatt en drøm om å bli en del av denne flotte gjengen. Jeg kan ikke se for meg et bedre sted for å utvikle meg som syklist og som menneske, sier Egholm i en pressemelding fra laget.

En annen dansk verdensmester, Mikkel Bjerg, sykler for samme lag.

Til 2019 forsvinner hele fem ryttere fra Hagens Berman Axeon og opp til WorldTouren. Will Barta skal til CCC, mens Sean Bennett drar til EF Education First. Jasper Philipsen og tvillingbrødrene Ivo og Rui Oliveira er alle klare for UAE Team Emirates.

De siste årene har Hagens Berman Axeon fostret fram nåværende WorldTour-proffer som Jhonathan Narvaez, Eddie Dunbar, Tao Geogheghan Hart og Chris Lawless (Team Sky), Neilson Powless (LottoNL-Jumbo), Logan Owen (EF Education First) og Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo)

Tagget med: , , , ,

Les også disse