TEMPOSTERK: 197 høye Johan Price-Pejtersen sykler for Uno-X fra og med 1. august. Foto: Jan Brychta

Dansk tempokanon klar for Uno-X

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.07.20 09:23

Del på    

Johan Price-Pejtersen blir det norske profflagets sjette danske rytter.

(procycling.no): Mandag offentliggjorde Uno-X at Johan Price-Pejtersen har signert en kontrakt som binner ham til det norske profflaget fra og med 1. august 2020.

Avtalen binder ham til Uno-X ut 2022-sesongen.

21-åringen fra Frederiksberg er både regjerende U23-Europamester på tempo og dansk U23-mester på tempo.

Unggutten, som har syklet to og en halv sesong i det danske kontinentallaget ColoQuick, gleder seg til å ta fatt på den nye tilværelsen i det norske laget.

– Det er super kult, men jeg føler også at det er et naturlig steg for meg, sier Price-Pejtersen til det danske nettstedet Feltet.dk.

Uno-X har allerede fem dansker i troppen med Julius Johansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg, Jacob Hindsgaul og Morten Hulgaard.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DOBBELT DANSK: Price-Pejtersen slo landsmann Mikkel Bjerg i kampen om EM gullet på U23-tempoen i Alkmaar 2019. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Alle de fem kom fra ColoQuick-systemet, noe også Uno-X-sportsdirektør Christian Andersen gjorde.

– Det er et kjempepluss og noe som gjør det ekstra kult. Jeg starter ikke helt på bar bakke med tanke på relasjoner. Det er mennesker som jeg kjenner veldig godt og som jeg har kjørt bra med. De var en stor del av ColoQuick-stammen, som jeg selv var en del av i fjor. Jeg gleder meg til å komme tilbake, beretter den vordende Uno-X-syklisten.

Det er to uker siden unggutten fullførte den danske ekvivalenten av videregående skole. Nå vil syklingen få større fokus med VM i Sveits som det første store målet. 2019-mesterskapet i Yorkshire ble en fuktig affære for Price-Pejtersen som fikk temporittet spolert av en stor vanndam.

Jens Haugland, lagsjef i Uno-X, håper dansken får det til å klaffe for sitt nye lag.

– Vi håper at vårt system bidrar til å gjøre Johan til en enda mer komplett rytter. Alle har behov for en sånn motor. Johans kvaliteter er veldig spennende for Uno-X. Han er ekstrem på temporitt og de som ønsker å slå ham i Sveits skal jobbe hardt. Men det viktigste er at han bare er en god gutt, sier Haugland overfor Feltet.dk.

Tagget med: , , , ,

Les også disse