Prøv Procycling Pluss idag

VET HVA DET HANDLER OM: I fjor fungerte Bjarne Riis som trener og støttespiller for Asbjørn Kragh Andersen. Også i vinter, når 24-åringen har gått skadet, har Ørnen fra Herning tatt kontakt. FOTO: Scanpix

Dansk talent takker Riis etter marerittstart

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 10.05.16 12:38

Del på    

- Har vært som en mentor for meg.

(procycling.no): I fjor dominerte Asbjørn Kragh Andersen flere av de norske UCI-rittene sammen med broren, Søren.

Det var derfor ingen overraskelse da 24-åringen tok steget ut i proffverdenen med Delko Marseille.

I helga var han tilbake på startstreken under Vuelta Ciclista Comunidad de Madrid. En kneskade har holdt ham utenfor konkurranse siden han sto av Etoile de Besseges i februar.

Skaden stammer fra oppkjøringsleiren i forkant av sesongen. Her syklet den unge dansken lagtempo på en sykkel som ikke var tilpasset ham.

– Og den var med ovale klinger. Det hadde jeg ikke forsøkt å sykle med tidligere. Vi trente på lagtempo, og da vil man jo gjerne vise at man holder følge. Så jeg ga alt jeg hadde. Siden har det vært noe galt med mitt venstre kne, til dansk TV 2 Sport.

Han forteller også at det har tæret på ham psykisk å se andre forberede seg til ny sesong, mens han har måttet holde sofaen.

– En ting er kneskaden. Psykisk har det også vært vanvittig tøft både å se broren min og lagkameratene min trene og sykle løp, men jeg selv var skadet, forteller han.

Takker Riis

Den tidligere TREFOR-rytteren bor i Girona med bror – og Giant-Alpecin-proff, Søren Kragh Andersen.

Også broren startet året med et sjokk, da han var med på treningsøkten som endte med at flere Giant-ryttere, deriblant John Degenkolb, ble stygt kvestet i Calpe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<b>VET HVA DET HANDLER OM:</b> I fjor fungerte Bjarne Riis som trener og støttespiller for Asbjørn Kragh Andersen. Også i vinter, når 24-åringen har gått skadet, har Ørnen fra Herning tatt kontakt. FOTO: Scanpix

VET HVA DET HANDLER OM: I fjor fungerte Bjarne Riis som trener og støttespiller for Asbjørn Kragh Andersen. Også i vinter, når 24-åringen har gått skadet, har Ørnen fra Herning tatt kontakt. FOTO: Scanpix

Asbjørn takker i dag både kjæresten og broren for å hjulpet ham gjennom den tøffe tiden. En takk sendes også til treneren, Bjarne Riis:

– Han har vært en kjempestøtte for meg og en uunnværlig hjelp. Bjarne et helprofesjonell. Han er meget erfaren og har forsøkt alt. Som sportsdirektør har han jo også hatt ryttere som har blitt rammet av alvorlige kneskader, forteller Kragh Andersen til TV-kanalen, og legger til:

– Han har vært som en slags mentor for meg.

Snakket ut med arbeidsgiveren

På tross av den dårlige starten i hans nye arbeidsgiver, er han varsom med å gi Delko Marseille skylda for skadeoppholdet.

– Vi har snakket ut om det. Alt er OK nå. Det er litt begrenset hva laget kan gjøre med dette. Jeg har ikke lyst til å peke fingeren i deres retning, for jeg synes egentlig de har gjort det de kan.

Kragh Andersen uttaler at han har lyst til å sykle Danmark rundt for landslaget, men er ellers tilbakeholden når det gjelder egne ambisjoner i inneværende sesong.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse