Prøv Procycling Pluss idag

LANGT FRA FORNØYD: Alexander Kamp har ikke preget Tour of Norway de tre første dagene. Dansken liker ikke løypa til årets utgave. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Dansk stjerne: – Dette er et drittritt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 31.05.19 15:50

Del på    

Alexander Kamp slakter løypa i Tour of Norway.

ARENDAL (procycling.no): Alexander Kamp var regnet som en av de største favorittene før rittet. Men etter tre etapper har ikke Riwal Readynez-rytteren klart å prege Tour of Norway. To dager langt bak de beste, og på den tredje ble han stanset av uhell.

Mens Kamp slet med et ødelagt hjul var det kun en dristig Edvald Boasson Hagen som sørget for at torsdagens etappe ikke endte i massespurt for tredje dag på rad. Både fredagens etappe og på den påfølgende lørdagen er det vennlige etappeprofiler for feltets raskeste ryttere. Kamp er klokkeklar på at han savner variasjon.

– Dette er et drittritt. Det er jo bare spurt på spurt på spurt. Det er til å le av. Det er jo bakker i Norge. Hvorfor lager man et ritt som passer for Edvald og Kristoff? Det er til å le av. Det legges jo bare opp til spurter. Så er det den etappen til Hønefoss hvor man kan gjøre litt, men det er til å le av. Det er totalt dritt, lyder den klare talen fra Kamp overfor procycling.no før start i Arendal.

– Så du liker ikke disse rittene i det hele tatt?

– Jeg liker ikke ruta. Den er lagt opp til Kristoff og Edvald. Det blir ikke noe offensivt sykkelritt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORSEIER: Alexander Kamp tok sin største seier for sesongen da han vant tredje etappe i Tour de Yorkshire. Foto: Michael Steele/Getty Images

Kamp har hatt en flott vår, og vant blant annet en etappe i det britiske storrittet Tour de Yorkshire. Men noen ren spurter er han ikke. Trolig er det avslutningen i Hønefoss som passer ham best.

– Ja, kanskje. Jeg synes egentlig dette rittet er håpløst, dessverre. Det er flott å kjøre i Norge. Jeg synes rittarrangøren kunne klekket ut en litt mer utfordrende rute og det er fullt mulig å få det til.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Men før den tid skal etappe fire og fem fullføres. På den fjerde, som på de to foregående, avsluttes dagen med noen teknisk krevende runder i målbyen. Dette er heller ikke noe Kamp synes er helt topp.

– Det blir den samme greia. Folk sitter der med gode bein. Hvem tar styringa og hvem gjør det ikke? Det passer fint for spurterne, gjør det ikke, spør 25-åringen retorisk.

– Hvis du skulle designet ruta hadde du gjort på en helt annen måte?

Jeg hadde i hvert fall gjort slik at det også var muligheter for litt andre typer ryttere. Det er ikke bare sagt at det kun skal være opp til meg, men det må være litt avveksling også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<b>IKKE VELKOMNE:</b> Rittsjef Roy Hegreberg ønsket ikke CCC Sprandi-laget på startstreken under Tour des Fjords. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

VIL VISE FRAM LANDET: Rittdirektør Roy Hegreberg lover en annerledes løype neste år. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Hegreberg: – Han får komme tilbake neste år

Rittsjef Roy Hegreberg er ikke enig i kritikken fra Alexander Kamp om at rittet er skapt for Kristoff og Boasson Hagen.

– Det er jeg ikke enig i. Når du skal legge løypene i slike ritt er det mange ting som skal fungere. Logistikken. Og så er det spesielt når man har slått sammen to arrangementer. Vi har vårt sete i Stavanger. De har i Hønefoss. Kristiansand skulle vi bare ha med. Mandal, og noen andre steder måtte vi bare igjennom, og så er det å få til en fornuftig logistikk rundt det. Hotellkapasitet og hele pakken, sier Hergreberg til procycling.no.

Mens årets utgave går fra starten i Stavanger og slynger seg langs kysten før siste etappe til Hønefoss, er planene allerede i gang for en annerledes Tour of Norway neste sesong.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Han får komme tilbake til neste år, for da skal han få kjøre bakker. Da skal vi oppover på Vestlandet, og da blir det heftige bakker. Det er de vi ønsker å gjøre med Tour of Norway de neste åra og i framtida, det er å vise fram variasjonen vi har. Og den siste dagen er det nok av bakker å utgjøre en forskjell i. Det er såpass mange sterke lag til stede som har interesse av å holde det samla. Det er det som dreper det. Riwal må heller gå i seg selv og være med å lage sykkelløp. De har ikke vært i så mange brudd foreløpig. De norske kontinentallagene er i hvert fall med og legger press på det.

På sjette etappe til Hønefoss skal rytterne over Smeden-stigningen, med toppunkt kun tolv kilometer før mål.

– Men han skal få kjørt seg den siste dagen, så han får heller vise hvem som er best da. Og han får komme tilbake neste år, for da blir det enda mer fjell.

– Han sier at de siste bakkene i de avsluttende rundene er veldig tekniske og så kommer alle inn med friske bein og da blir det ’helt crazy’, sier han.

– I går var det et fantastisk bra sykkelløp. Vi har fått mye skryt. Vi har gjort justeringene i Kristiansand i forhold til fjoråret som gjør at det er en veldig god avslutningsrunde. Det er nok bakker på den til å utgjøre en forskjell, og det ser du Edvald klarer å benytte seg av. Nivået er høyt, det er høyere her enn på de fleste HC-ritt. Han kommer rett fra en hard treningsleir og har vel mer eller mindre kjørt en Tour med et par andre gutter, så selvsagt har ikke han den spruten som skal til for å gjøre en forskjell da, påpeker rittsjefen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse