NYE JAKTMARKER: Daniel Hoelgaard skal sykle for nye triumfer på norsk lag. Foto: Even Emberland

– Jeg er sikker på at dette er det beste valget for meg

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 20.10.14 12:15

Del på    

Daniel Hoelgaard kommer hjem til Norge.

Nylig ble det klart at Markus Hoelgaard (20) vender nesa hjemover fra det tsjekkiske kontinentallaget Etixx og har skrevet under for Øster Hus-Ridley.

Nå er det bekreftet at heller ikke storebror Daniel (21) blir værende i utviklingslaget til Omega Pharma-Quick Step.

Spurtspesialisten fra Ålgård fortsetter derimot sykkelkarrieren et annet sted enn lillebroren. Han vender nemlig ikke tilbake til hjemtraktene og sin tidligere arbeidsgiver Øster Hus-Ridley.

Eldstebror Hoelgaard har skrevet under for rivalen Team Joker, der han med sine gode avslutteregenskaper vil bli en meget viktig brikke neste år.

Erstatter Skjerping
– Den viktigste grunnen til at jeg valgte Team Joker var lagsammensetningen. Laget er ekstremt sterkt, og jeg har sett hvor bra de kjører sammen ute i Europa, sier Hoelgaard i en pressemelding.

– Jeg tror mine avslutningsegenskaper vil passe meget bra inn i dette. De vil kunne sette meg opp på en måte som vil gi resultater. Videre håper jeg å kunne hjelpe de andre rytterne på etapper og ritt som ikke passer mine egenskaper best, fortsetter 21-åringen.

I Jokers mannskap skal han erstatte Kristoffer Skjerping, som i forrige uke ble bekreftet klar for sammenslåingen av årets Garmin- og Cannondale-lag.

Sportsdirektør Gino Van Oudenhove er svært glad for å få inn Daniel Hoelgaard i laget sitt.

– Å få en type rytter på laget som Daniel har alltid vært et stort ønske for oss. Vi har hatt en lang, men samtidig ryddig prosess rundt det. At han signerer for oss, gjør laget enda mer komplett. Det kommer definitivt til å styrke laget som helhet, sier Van Oudenhove.

– Samtidig har vi en klar målsetning om å fortsette utviklingen av Daniel som rytter, med det samme hovedmålet som med våre andre gutter. Nemlig steget videre til protouren, fortsetter belgieren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD KAR: Gino Van Oudenhove.

FORNØYD KAR: Gino Van Oudenhove.

– En av de beste
– Gino Van Oudenhove er en sportsdirektør jeg alltid har hatt stor respekt for. Han har alltid vært ærlig med meg, og det er noe jeg verdsetter høyt. Jeg mener han er en av de beste i sitt fag,  sier Daniel Hoelgaard og tilføyer:

– Jeg gleder meg også til å jobbe sammen med Svein Erik og bli kjent med ham. Mange syklister snakker om hans gode taktiske kvaliteter, og jeg tror han og Gino utfyller hverandre godt som ledere.

– Jeg er sikker på at Team Joker nå er det beste valget for meg på veien mot målet om proffkontrakt, konstaterer Hoelgaard.

21-åringen ble vraket fra Norges sterke VM-lag i U23-klassen tidligere i høst.

Det hadde dog mer å gjøre med hvilken type ryttere landslagsledelsen ønsket å ha med enn mangel på gode resultater. Daniel Hoelgaards «palmarès» viser nemlig fire etappseirer totalt i år.

Triumfer i poengkonkurransene i Le Tour de Bretagne i april, og i det tsjekkiske etapperittet Okolo Jiznich Cech (også kjent som Tour of South Bohemia) for en drøy måned siden, er det også blitt.

 

Tagget med: , ,

Les også disse