I TOPPEN: Alexander Kristoff og Daniel Hoelgaard gjorde gode spurter på den tredje etappen av Volta ao Algarve. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Kristoff skuffet: – Følte jeg fikk lite ut av posisjoneringen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.02.20 18:07

Del på    

To nordmenn helt i toppen i Algarve.

(procycling.no): Både UAE Team Emirates og Uno-X Norwegian Development Team gjorde en god jobb med å plassere Alexander Kristoff og Daniel Hoelgaard inn på oppløpet på den tredje etappen av Volta ao Algarve.

Kristoff rundet den siste svingen i fjerde posisjon, med en mann i mellom før Daniel Hoelgaard fulgte.

Den rutinerte nordmannen kunne dermed åpne spurten sin i god posisjon og lå godt plassert på hjulet til Cees Bol. Den høyreiste nederlenderen langet ut og Kristoff forsøkte å komme rundt, men hadde ikke kreftene.

32-åringen falmet noe og også Sacha Modolo (Alpecin-Fenix) og Fabio Jakobsen (Deceuninck – Quick-Step) kom rundt. Han ble til slutt nummer fire.

Etter å ha blitt loset gjennom de siste kilometerne av lillebror Markus, maktet også Daniel å levere en solid spurt og kjempet seg litt fremover. Til slutt fulgte 26-åringen like bak Kristoff på femteplassen.

Én skuffet, én fornøyd

Kristoff måtte bruke en del krefter for å komme seg i posisjon like før oppløpet, etter å ha kommet dårlig ut av den siste rundkjøringen. Dermed fikk han fikk han også lite igjen for de som hadde hjulpet ham i forkant.

– Jeg ble passert av to ryttere på slutten, så følte jeg fikk litt lite ut av posisjoneringen. Men beina var kraftløste i spurten og da ble det som det ble. Fikk bedre hjelp av laget i dag så det var positivt. Skuffa over at jeg ikke hadde mer kraft i beina, for jeg har følt meg ganske sterk i de andre spurtene jeg har kjørt i år, forteller han til procycling.no

Uno-X-spurteren Hoelgaard er på sin side er litt mer positiv til det han fikk ut av avslutningen, men irriterer seg også over noen feil.

– Jeg er fornøyd med alt frem til de to siste svingene. Jeg mister hodet litt og gjør to store tabber, som koster meg mye krefter og tre posisjoner. Men ellers gjør laget en fantastisk jobb. Jeg må også tenke på hvor få spurter jeg har kjørt de siste fire årene, og ut ifra det bør jeg være fornøyd.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse