ENDELIG: Rui Costa hadde ikke vunnet siden juni 2016. Fredag vant han endelig igjen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Costa tok UAE Abu Dhabi sin første seier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.01.17 09:30

Del på    

Klatret i sammendraget i Vuelta de San Juan.

Fredag kveld tok Rui Costa sin første seier på 19 måneder, da portugiseren gikk til topps på femte etappe av Vuelta de San Juan. En etterlengtet seier, både for rytteren selv og for laget.

Før 2017-sesongen forsvant Lampre-Merida-navnet fra sykkelverdenen, og ble til slutt erstattet av UAE Abu Dhabi. Triumfen til 30-åringen er lagets første under sitt nye navn.

Sesong med stang ut

Verdensmesteren fra 2013 var nære flere store seire i 2016, blant annet tredjeplassen i Liège-Bastogne-Liège, men det ble et år uten førsteplasser for Costa.

Etappen inneholdt syvdagersrittets eneste fjell. Mot toppen av fjellet skaffet Costa seg den luken han trengte, og vant tre sekunder foran Rodolfo Torres (Androni Giacattoli).

– Jeg mener jeg fortjente denne seieren, for jeg har lett etter en veldig lenge, sa Costa etter triumfen ifølge Cyclingnews.

Klatret i sammendraget

Med etappeseieren kapret UAE Abu Dhabi-rytteren også ti bonussekunder, og er nå nummer fem i rittet.

– Det er alltid en god følelse å være med i sammendraget. Å kjempe hver dag, og å bli nummer to eller tre er en ting, men å vinne er noe annet. En seier så tidlig i sesongen betyr at jeg kan senke skuldrene litt.

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) leder rittet, fjorten sekunder foran Oscar Sevilla (Medellin-Inder), når to etapper gjenstår.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse