MULIG FUSJON: Katusha-Alpecin og Corendon-Circus deler sykkelsponsor. Foto: Nico Vereecken-Pool/Getty Images

Corendon-sjef bekrefter samtaler med Katusha

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.19 10:27

Del på    

En avgjørelse er enda ikke tatt for veien videre.

(procycling.no): Det var under årets Tour de France at L’Équipe rapporterte at Katusha-Alpecin gikk en usikker fremtid i møte.

Fra Katushas hold ble det lovet en oppdatering underveis i Tour de France, men noen avklaring kom ikke. Siden har ryktene om mulige fusjoner versert. I slutten av juli ble det meldt at en sammenslåing med Arkéa-Samsic var så godt som klar, men allerede dagen etter ble det benektet fra Arkéa-leiren.

Les mer: – Uaktuelt å inngå samarbeid med Katusha

Ifølge Het Nieuwsblad skal Katusha være nære ved å få til en avtale som gjør at de beholder laget, men det er usikkert hvem som kommer inn. Tidligere denne uka rapporterte også L’Èquipe at Bjarne Riis kunne være på vei inn i laget, men Riis selv avviste det fort overfor danske medier. 

Et annet alternativ har vært Corendon-Circus, som Mathieu van der Poel og Tim Merlier i stallen. Begge to lagene sykler også på Canyon, et sykkelmerke som satser tungt på Van der Poel.

– Vi ser at det er paralleller med feriereiser, hvor vi også fusjonerer. Det er fremdeles veldig nytt, men det blir selvsagt diskutert. Det er dog for tidlig å si noe om det, for en avgjørelse har enda ikke blitt tatt, sier administrerende direktør i Corendon, Steven van der Heijden til BNR, ifølge Wielerflits.

Usikker sykkelfremtid for Corendon

For i tillegg til at en fusjon med Katusha er mulig, har selskapet Corendon (som driver med feriereiser) blitt kjøpt opp en svensk investorgruppe og fusjonert med Sunweb (som også driver med feriereiser).

 

Van der Heijden er usikker på hva det vil gjøre med sponsoratet til Corendon.

– To sykkellag er selvsagt litt mye, sier han. 

– Vi respekterer naturligvis de kontraktene vi har. I vårt tilfelle løper de videre i over ett år. Men alt er selvsagt åpent. Det avhenger av hvilket merkenavn vi fortsetter med. Hvis du går ned til et merkenavn, vil det være rart å fortsette sponsingen av to sykkellag. Hvis vi har to merkenavn, kan det gå, mener han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse