VIL KJØRE VUELTAEN: Mathieu van der Poel håper hans Corendon-Circus får plass i neste års Vuelta a España. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Corendon-Circus går for plass i Vuelta a España

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.11.19 09:07

Del på    

Vil i så fall kunne bli debuten til Mathieu van der Poel i et treukersritt.

(procycling.no): Neste års Vuelta a España starter i nederlandske Utrecht 14. august, og det skal være tre etapper i Nederland før rittet flytter seg sørover. Dermed har nok lagledelsen i Corendon-Circus gode forhåpninger om at de kan få en plass, og spesielt og de også kan vise til at Mathieu van der Poel stiller til start.

Van der Poel sesongdebuterte på krossykkelen med seier i Superprestige Ruddervoorde søndag. Nederlenderen vil også det neste året kombinere sykkelkross, landevei og terrengsykling, og ha et ganske likt sesongopplegg som i år (men etter planen også med Paris-Roubaix). Etter Amstel Gold Race vil han fokusere på terrengsykkelen, hvor det store målet er rundbanerittet under OL i Tokyo 27. juli.

– Tokyo er min store drøm, og etter det er et treukersritt en ny og stor utfordring. Jeg ønsker å kjøre Vuelta a España, sier Van der Poel til Sporza

En liten ulempe for Corendon-Circus i jakten på en invitasjon er at det trolig, gitt at Cofidis tar steget opp på WorldTour-nivå og Total Direct Energie takker ja til å delta i rittet, kun vil være to invitasjoner tilgjengelig. Det er også to spanske lag (Burgos-BH og Fundación-Orbea) som har søkt om å være et UCI ProSeries-lag neste år, og som dermed nok også ønsker en plass i Vuelta a España.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Skal hente inn flere ryttere

Med stagiairer var det totalt 20 ryttere i stallen til Corendon-Circus i landeveissesongen som nettopp ble avsluttet, inkludert norske Petter Fagerhaug som dessverre ikke fikk noen ritt på landeveien i år etter at han fikk kyssesyken.

Lagsjef Christian Roodhooft forteller til NOS at planen er å hente inn flere ryttere, slik at det vil være rundt 25 ryttere i stallen i 2020. 

Ifølge Wielerflits er Petr Vakoc, Louis Vervaeke og Floris De Tier alle på vei i det nederlandske laget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse