SUVEREN: Mathieu van der Poel vant Superprestige Ruddervoorde FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel dominerte Superprestige Ruddervoorde

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.11.19 17:08

Del på    

Verdensmesteren tok overbevisende seier i sesongens første CX-ritt.

(procycling.no): Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) gjorde et mesterlig comeback i gjørma og oste klasse da han vant i sitt første sykkelcrossritt for sesongen søndag.

Den regjerende verdensmesteren tok teten i Superprestige Ruddervoorde etter omtrent halvkjørt ritt og så seg aldri tilbake. En utilnærmelig Van der Poel ristet av seg sin siste konkurrent halvveis, og tråkket inn til sin fjerde strake triumf i Ruddervoorde-rittet.

Med en seiersmargin på 20 sekunder hadde Van der Poel nok av tid til å nyte seiersøyeblikket da han krysset målstreken i sin godt gjørmete regnbuetrøye.

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen–Bingoal), vinner Superprestige Gavere forrige uke, prøvde å overrumple de øvrige favorittene med et tidlig angrep og barket sammen med Van der Poel i de gjørmete partiene innledningsvis. Den unge belgieren hadde trolig åpnet for hardt og fikk etter hvert problemer med å holde følge med sin langt mer meriterte rival.

Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen) jobbet seg imidlertid jevnt og trutt til front, og hadde et øyeblikk teten for seg selv. Tiden i rampelyset forble av det korte slaget for Sweeck; da Van der Poel slo tilbake på den tredje runden. Sweeck holdt overraskende følge til den femte runden, men ikke lenger.

Sweeck ble imidlertid «best of the rest». I kampen om andreplassen tuktet han Toon Aerts (Telenet Baloise). Belgieren Tim Merlier (Corendon-Circus) ble nummer fire, mens Iserbyt tok en noe skuffende femte.

Mathieu Van Der Poel forserer gjørma i Superprestige Ruddervoorde. FOTO: Claessen/Getty Images

Dobbel Corendon

Van der Poels sørget dermed for en dobbeltseier for Corendon-Circus søndag. Nederlenderens pene soloseier kom nemlig få timer etter at Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) stakk av med en fortrekkelig triumf i damenes utgave.

Den dominikanskfødte nederlenderen var ikke mindre overlegen enn sin mannlige lagkamerat. Alvarado dro til allerede på første runde og skaffet seg en avgjørende luke på konkurrentene.

Regjerende verdensmester, belgiske Sanne Cant (Iko – Crelan), kunne ikke annet enn å se en suveren Alvarado tråkke inn til seier og nøye seg med en solid andreplass 19 sekunder senere.

I kampen om tredjeplass trakk Katie Compton (Trek) det lengste strået foran navnesøster Katie Keough (Cannondale).

Tagget med: , , , ,

Les også disse