LEDER: Bryan Coquard har fått det nye Vital Concept-laget bygget rundt seg selv. Foto; AFP PHOTO/BELGA/DAVID STOCKMAN/Belgium OUT

Coquard som soleklar kaptein

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.10.17 19:45

Del på    

Vital Concept har sikret seg flere WorldTour-ryttere, for å bygge laget rundt franskmannen.

(procycling.no): Onsdag pratet Jérôme Pineau med fransk presse, om Vital Concept. Laget blir det femte franske laget på prokontinental-nivå, og har Bryan Coquard som sin suverene kaptein. Den 25-år gamle spurteren hadde syklet for Direct Énergie gjennom hele sin profesjonelle karriére, men var villig til å gå ned i lønn for å bli med på prosjektet til Pineau.

– Bryan var et av kravene til sponsoren. Etter at han ble klar, prøvde vi å bygge et sterkt kollektiv rundt ham. I dag har jeg det laget jeg ville ha, sier Pineau ifølge L’Equipe.

En viktig brikke i det nye laget er Julien Morice. I ham fikk Coquard med seg en av sine viktigste menn fra Direct Énergie, over til Vital Concept.

Fem fra FDJ

Det ambisiøse prosjektet til den tidligere Quick-Step-proffen har også med seg åtte ryttere til 2018, som syklet på WorldTour-nivå i 2017. Fem av dem kommer fra et av de franske WorldTour-lagene.

Kévin Réza og Lorrenzo Manzin blir begge gode hjelpere for Coquard på de siste kilometerne. Arnaud Courteille, Marc Fournier og Johan Le Bon har også tatt turen fra FDJ til Vital Concept.

Kris Boeckmans (Lotto Soudal), Bert de Backer (Team Sunweb) og Steven Lammertink (LottoNL-Jumbo) er de tre andre WorldTour-proffene som blir å se i det franske laget neste år.

Rekrutter fra franske lag

Det er ikke bare FDJ-ryttere som Pineau har sikret seg. Også ryttere fra de franske prokontinentallagene har vært yndete mål for Pineau.

I Jonas Van Genechten (Cofidis) har laget sikret seg nok et kort de kan spille i spurtene, der Coquard ikke er med. Yoann Bagot forlater også Cofidis for Vital, etter syv sesonger hos rødtrøyene. Erwann Corbel (Fortuneo-Oscaro) kan også være en fin hjelper for kapteinene.

Quentin Pacher forlater Delko Marseille etter to sesonger. I 25-åringen får Vital en rytter som kan kjempe om fremskutte plasseringer i kortere etapperitt. Slik han gjorde i Arctic Race i år, der han ble nummer seks.

Patrick Müller og Tanguy Turgis (BMC Development), Corentin Ermenault (Team Wiggins), Jérémy Lecroq (Roubaix-Lille Métropole), Adrien Garel og Justin Mottier (VCP Loudéac) er de seks siste rytterne som fullfører laget på 20 mann.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse