Prøv Procycling Pluss idag

NUMMER FIRE: August Jensen ble nummer fire på den tredje etappen i Tour du Loir-et-Cher. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Ingen Coop-ryttere i finalen i Dorpenomloop

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 12.03.17 20:51

Del på    

– Det var helt Texas i feltet, sier Erlend Blikra.

(procycling.no): Det nederlandske endagsrittet Rabobank Dorpenomloop Rucphen ble langt mer uoversiktlig enn Team Coop hadde sett for seg. I den flate traséen rundt Rupchen var de fleste rytterne forberedt på en massespurt, men slik gikk det ikke.

For mot slutten slo feltet plutselig sprekker, og en gruppe på ti ryttere utkrystalliserte seg i front. Selv om hovedfeltet samlet seg igjen, klarte de ikke å hente inn forspranget den første gruppen fikk etter splitten.

Nederlandske Maarten van Trijp (Metec) støtet fra de ni andre bruddkameratene på tampen, og vant til slutt rittet foran Fabio Jakobsen (SEG Academy Racing), som vant spurten i gruppen bak.

I den gruppen satt det ingen Coop-ryttere. Nærmest var August Jensen, som kom til mål med den neste gruppen og havnet på en 23.-plass.

– Det var ikke mye vind, så jeg skjønner ikke helt hvorfor det sprakk opp. Det bare skjedde, forteller Erlend Blikra, som i Dorpenomloop fullførte sitt første UCI-ritt for sesongen.

– Det var mange svinger og et nervøst felt. Det var jo egentlig helt Texas i feltet, fortsetter rogalendingen.

Tagget med: , , ,

Les også disse