I MEDALJEKAMPEN: Iver Knotten kjempet om en medalje på årets VM-tempo for U23-klassen, men fikk tekniske problemer på de siste kilometerne og tapte mye tid. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Coop henter to av Norges beste temporyttere

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.10.19 12:42

Del på    

Knotten og Eriksen har fått plass i laget til neste år.

(procycling.no): Det melder Team Coop selv i en pressemelding fredag morgen.

Iver Johan Knotten har syklet på klubb i Tønsberg i år, etter at han startet seniorkarrieren med to år i Joker. Etter et par sesongen preget av sykdom, har han slått tilbake i år og tok sølvet på NM-tempoen og ble nummer fire på tempoen i U23-klassen i EM

Det er også tempo som vil stå i fokus når 20-åringen nå er klar for Team Coop.

– Å signere med Team Coop er en unik mulighet for meg til å ha enda mer fokus på tempo. Jeg ønsker selvfølgelig også å utvikle meg som landeveissyklist, og tror dette er et lag med gode rammer, og mye dyktige folk i ledelsen som kan hjelpe meg til å bli en bedre syklist. Jeg har et sterkt ønske om å kjøre gode landeveisritt og skape gode resultater, samtidig som jeg har mål om å ta gullmedalje på tempo i EM og VM, sier Knotten, som går inn i sitt siste år som U23-rytter neste år.

– Velodromen som står ferdig til neste år er også en fantastisk mulighet for meg personlig med tanke på å utvikle meg innen tempo. Den kommer til å bli mye brukt til testing og trening, og vil være med på å heve norsk sykkel ytterligere, sier Knotten i pressemeldingen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Eriksen ønsker seg VM-deltakelse

Stein-Erik Eriksen har i år syklet for det danske kontinentallaget Team ColoQuick, og i likhet med Knotten er det tempo han sin store styrke på.

23-åringen satset ikke på landeveissykling før 2017-sesongen, men har siden notert seg for et par seirer og en rekke topplasseringer i nasjonale temporitt. Eriksen ble nummer fem på NM-tempoen i år. 

For ham er NM-gull et mål, og han øyner også en VM-deltakelse.

– Jeg håper også på å kunne delta på VM-tempoen allerede i år, og tror at Team Coop med kompetansen som Magnus Børresen og Stein Ørn har, kan være med på å legge til rette for at jeg kan utvikle meg mot målet, sier Eriksen.

Sportsdirektør Magnus Børresen ser frem til å få de to tempospesialistene på laget.

– Det er to spennende ryttere med gode tempoegenskaper. Eriksen er ganske uerfaren i sykkelsporten og har et uforløst potensial. Han har tatt store steg år for år, og har noen gode tempoegenskaper som vi gleder oss til å utvikle. Knotten har holdt på noen flere år og har vist at han hører hjemme på et høyt nivå. At vi sammen sikter etter gull og har høye ambisjoner er ikke urealistisk. Vi vil som lag legge til rette for at de skal nå målene sine, og med velodromen kan vi jobbe målrettet sammen om det. Velodromen kommer til å bli vårt kompetansesenter i årene fremover, og vi kommer til å bruke den til testing, utvikling, kompetanseutveksling og ikke minst trening, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse